Vágólapra másolva!
Bajnokok Ligája, UEFA-kupa, topligák - nem volt hiány az eseményekben a múlt héten az európai labdarúgásban. Álomcsapatunkba két olyan futballista került be, akik nem topligás klubban játszanak, ők a Bajnokok Ligájában mutatott teljesítményükkel érdemelték ki jelölésüket, a többiek viszont nem csak a nemzetközi, hanem a hazai porondon is remekeltek.

Kapus:
Karim Zaza (marokkói, Aalborg BK): A BL-induló dán együttesnek előzetesen nem sok esélyt adtak a pontszerzésre a Celtic FC otthonában, de az aalborgiak végül kihúzták egy gól nélküli döntetlennel, köszönhetően elsősorban kapusuknak. Zaza több bravúros védést is bemutatott, még egy tizenegyest is hárított.

Hátvédek:
Maicon (brazil, FC Internazionale): A milánóiak a múlt héten mindkét tétmérkőzéseket magabiztosan nyerték meg. A BL-ben idegenben győzték le 2-0-ra a Panathinaikoszt, majd a bajnokságban 3-1-re nyertek Torinóban. Utóbbi találkozón Maicon bődületes bombagólt lőtt, de a jobbhátvéd már Athénban is a csapat legjobbjai közé tartozott.

Naldo (brazil, Werder Bremen): A brémaiak számára szerdán még úgy tűnt, hogy a hét nem a legjobban alakul, hiszen a BL-ben hazai pályán csak gól nélküli döntetlenre voltak képesek az Anorthoszisz Famaguszta ellen, de a hét végén jött a csattanó: a Bayern München idegenbeli legyőzése. Naldóra a ciprusiak ellen sem lehetett panasz, Münchenben pedig levette a pályáról Luca Tonit - és még egy gólt is szerzett.

Christian Panucci (olasz, AS Roma): Az alaphelyzetben jobbhátvédnek számító védő a sérülések miatt ezúttal középhátvédként szerepelt csapatában, és a CFR Cluj elleni BL-összecsapáson a rómaiak legjobbja volt, gólt is szerzett - de az olaszok akkor még kikaptak. A hét végén a Reggina ellen viszont javítottak, és Panucci a bajnoki mérkőzésen is betalált.

Marek Jankulovski (cseh, AC Milan): A rossonerók a rossz szezonkezdet után kezdenek játékba lendülni, és a múlt héten már mindkét meccsüket megnyerték. Az UEFA-kupában az FC Zürich legyőzése kötelező feladat volt, de a Lazio elleni győzelem már kifejezetten komoly fegyverténynek számított. Jankulovski mindkét mérkőzésen kiválóan futballozott, a svájciaknak pedig gólt is rúgott.

Középpályások:
Shaun Wright-Phillips (angol, Manchester City): A középpályás valósággal szárnyakat kapott azóta, hogy visszatért a Manchester Citybe, és a múlt héten is vezéralakja volt a gárdának. Az Omonia Nicosia elleni UEFA-kupa mérkőzésen egy, a Portsmouth FC elleni bajnokin két gólpasszt adott, és utóbbi találkozón maga is eredményes volt.

Steven Gerrard (angol, Liverpool FC): A Vörösök egy idegenbeli győzelemmel kezdték BL-szereplésüket, és az Olympique Marseille ellen elsősorban Gerrardnak köszönhették a három pontot. A középpályás szerezte mindkét góljukat, az elsőt egy fantasztikus bombagóllal. Gerrard a Stoke City elleni hét végi bajnokin is gólt szerzett, de azt a játékvezető (tévesen) les címén nem adta meg.

Forrás: AFP

Gerrard második marseille-i gólja büntetőből született

Maniche (portugál, Atlético Madrid): Nagyot fordult a világ a luzitán középpályással, akit nem is olyan régen még szinte "elzavartak" az Atléticótól, most viszont a csapat egyik húzóemberének számít. A portugál a madridiak mindkét múlt heti találkozóján eredményes volt: a BL-ben a PSV Eindhoven, a bajnokságban a Real Valladolid ellen talált be.

Emmanuel Culio (argentin, CFR Cluj): A kolozsvári együttes a BL csoportkörének legnagyobb meglepetését okozta az AS Roma idegenbeli legyőzésével. A diadal fő letéteményese az argentin középpályás volt, aki eddigi pályafutása során összesen csak két bajnoki találatot ért el - most viszont Rómában rögtön kétszer is eredményes volt.

Csatárok:
Alberto Gilardino (olasz, Fiorentina): A talján támadónak nagyon jót tett a nyári klubváltás, hiszen a firenzeieknél ontja a gólokat. Kétszer volt eredményes az Olympique Lyon elleni BL-mérkőzésen, ami még csak egy pontot ért a Violáknak, de a hét végén a Bologna FC ellen szerzett találata már győzelmet jelentett a Fiorentina számára.

Forrás: AFP

Gilardino (balra) legszebb parmai napjaira emlékeztetően szórja a gólokat

Sergio Agüero (argentin, Atlético Madrid): A Matracosok egészen kiváló hetet zártak, hiszen két találkozón hétszer voltak eredményesek, és hat pontot szereztek. Góljaik közül hármat is Agüero ért el: az argentin támadó kétszer talált be a PSV Eindhoven ellen a BL-ben, majd a Real Valladolid elleni bajnokin ő szerezte az első találatot.

www.infosport-focivilag.hu