Bróker került a szerb Erste Bank élére

Vágólapra másolva!
Slavko Caric személyében 2009. január 1-jétől új vezérigazgató áll az Erste Bank Serbia élén. A korábbi vezérigazgató Sava Dalbokov - aki 2006 áprilisától kezdve sikeresen vezényelte le az Erste Bank Serbia integrációját az Erste Csoportba - az említett időponttól kezdve más felsővezetői pozíciót tölt be az Erste Csoporton belül.
Vágólapra másolva!

Az új vezérigazgató 37 éves, 2007 februárja óta az Erste Bank Serbia vállalati banki üzletágért és a treasury tevékenységért felelős igazgatósági tagja. Korábban a Synergy Capital, a vezető szerb brókerház és befektetési vállalat vezérigazgatójaként dolgozott. A szerb vállalati banki környezettel kapcsolatban szerzett széleskörű ismeretei és tapasztalatai révén jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a vállalati üzletág nagyobb piaci jelenlétet érjen el Szerbiában. Az Erste Bank Serbia vezérigazgatójává történő kinevezése már megkapta a Szerb Nemzeti Bank jóváhagyását.

Az Erste Bank Serbia igazgatóságát erősíti 2008. november 1-jétől Suzan Tanriyar, az Erste Csoport költségkezelésért és infrastruktúráért felelős vezetője. Feladata lesz a könyvelés és controlling, az IT és szervezés, valamint a folyamatok/működés és beszerzés területek felügyelete, emellett a kockázatkezelés és a belső ellenőrzési irányítása is hozzá tartozik majd 2009. január 1-jétől. Az igazgatósági kinevezéséhez még szükség van a Szerb Nemzeti Bank jóváhagyására.

Suzan Tanriyar 43 éves, 1991-ben csatlakozott az Erste Csoporthoz. Komoly tapasztalatot szerzett hatékonyságnövelési projektek, valamint a csoportszintű normatívák, módszerek és teljesítmény-kezelési eszközök bevezetése- és végrehajtása terén az Erste Csoporton belül, így megfelelő ismeretekkel rendelkezik ahhoz, hogy sikerrel lássa el új feladatát. Emellett az Erste Csoport leánybankjait érintő több átalakulási projektben is dolgozott, így könnyen meg tudja honosítani az Erste Holdinggal és más leánybankokkal kapcsolatos ismereteit az Erste Bank Serbiánál.

Jasna Terzia - aki 2005 októbere óta az Igazgatóság tagja - továbbra is a Lakossági Üzletág, a Humán Erőforrások, valamint a Marketing- és Jogi Osztály irányításáért felelős vezetője marad.