Lezárult a Pannunion-részvények jegyzése

Vágólapra másolva!
A Pannunion részvények nyilvános értékesítése során 1 677 914 darab részvényt vásároltak a jegyzők - közölte a tulajdonos PannErgy Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
Vágólapra másolva!

A 100 forintos névértékű részvényeket 250 forintos kibocsátási áron lehetett jegyezni, így az értékesítésből mintegy 419,5 millió forint folyt be az eladó PannErgy számlájára. A részvényjegyzés szeptember 8-án indult és szeptember 19-én zárult, a vezető forgalmazó a Buda-Cash Brókerház Zrt. volt.

A Pannunion részvényeit a tervek szerint bevezetik a tőzsdére.A Pannunion 97 százalékos főtulajdonosa a szintén tőzsdén jegyzett PannEnergy - korábban Pannonplast, a maradék 3 százalék magánszemélyek tulajdonában van.

A PannEnergy minimum 1,5 millió és maximum 13,2 millió darab Pannunion részvényt kívánt értékesíteni a cég összesen 26,95 millió darab törzsrészvényéből. A jegyzés eredménye alapján a minimálisan 150 millió forint össznévértékű részvénycsomag értékesítése teljesült, és mintegy 6,2 százaléknyi Pannunion részvény került új tulajdonoshoz.

A részvényeket 160 új tulajdonos jegyezte le. Az eladott részvénycsomag 72 százaléka belföldi intézményi befektető kezébe került, 27,5 százalékot hazai magánbefektetők és minimális mennyiséget külföldi intézményiek jegyeztek.

A 250 forintos kibocsátási ár 6,74 milliárd forintra értékeli a Pannunion piaci kapitalizációját.