Vágólapra másolva!
Kevesebb mint 12 óra alatt bíróság elé állított a Budapesti Nyomozó Ügyészség két férfit, akit a csütörtöki Ferencváros-Haladás mérkőzés után állítottak elő, miután a hazai szurkolók a vendégekre, majd a rendőrökre támadtak.

Az ügyészség csoportosan, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt állította bíróság elé a két szurkolót. A Pesti Központi Kerületi Bíróság 1 év 8 hónap szabadságvesztésre ítélte őket, a büntetés végrehajtását három évre felfüggesztette - közölte Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője. Az ítélet nem jogerős. Az MTI úgy tudja, hogy a szurkolók kővel dobálták a rendőröket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint összesen tizenkét embert állítottak elő a csütörtök esti Ferencváros-Haladás mérkőzés előtt és után; a Magyar Kupa-mérkőzést a ferencvárosi Albert-stadion pályáján a Szombathelyi Haladás nyerte 2-1-re.

A meccs előtt ferencvárosi szurkolók vendégszurkolókra támadtak a Nagyvárad téri aluljáróban, a verekedésnek a rendőrök vetettek véget, innen öt embert állítottak elő garázdaság miatt.

A mérkőzés után a stadiont elhagyó szurkolók a Könyves Kálmán körútnál a biztosításban részt vevő rendőrökre támadtak, üvegeket és a villamossínek közül kiszedett köveket dobáltak feléjük, továbbá megrongáltak két szolgálati gépjárművet is.

A rendőrök a tömeget a Népliget irányába szorították ki, illetve oszlatták fel. Az intézkedés során hét embert állítottak elő, közülük hármat hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt, további négyet pedig azért, mert nem volt náluk személyazonosító okmány.

Az intézkedések közben három rendőr és egy szurkoló sérült meg; őket a mentőszolgálat munkatársai látták el a helyszínen.