Vágólapra másolva!
Olasz- és Spanyolországban is hétközi fordulóra került sor, Angliában és Franciaországban a Ligakupában, Németországban pedig az országos kupában játszottak az együttesek a hét közben, a focisták tehát nem kaptak pihenőt ezen a héten sem. Álomcsapatunkban ezúttal akad libanoni és mali középhátvéd, szlovák középpályás és macedón csatár is.

Kapus:

Grégory Wimbée (francia, Grenoble Foot): továbbra is remekel az újonc grenoble-i gárda a francia pontvadászatban, hiszen a csapat jelenleg a harmadik helyen áll - köszönhetően annak, hogy a hét végén idegenben legyőzte a Paris Saint-Germaint. A fővárosban a vendégek kapusa, Wimbée bravúrosan védett, amit a L'Équipe nyolcas osztályzattal honorált.

Hátvédek:

José Bosingwa (portugál, Chelsea FC): a londoni együttes egyelőre nem tud hibázni Luiz Felipe Scolari irányításával, a Kékek a múlt héten a Stoke City ellen gyűjtötték be a három pontot a Premier League-ben. Ezúttal a jobbhátvéd Bosingwa volt a hős, hiszen a portugál focista szerezte a vezető találatot, a második gólt pedig az ő beadása előzte meg.

Youssef Mohamad (libanoni, 1. FC Köln): a Kecskések az utóbbi hetek gyengébb eredményeit követően nagyon fogadkoztak, hogy elkapják a listavezető FC Schalke 04-et a Bundesligában, és be is váltották az ígéretüket. A középhátvéd Mohamad nem csak az ellenfél csatárait kapcsolta ki, hanem a győztes gól is az ő nevéhez fűződött.

Adama Coulibaly (mali, AJ Auxerre): jó hetet zárt az auxerre-i gárda, elvégre az együttes a francia ligakupában bejutott a legjobb 16 közé, és a hét végi bajnokin is begyűjtötte a három pontot. A mali középhátvéd a Toulouse FC elleni kupameccsen a büntetőpárbajban értékesítette a mindent eldöntő tizenegyest, majd a Ligue 1-ben a Le Havre AC ellen akcióból szerzett gólt.

Joan Capdevila (spanyol, Villarreal CF): a Sárga Tengeralattjáró a múlt héten mind a két bajnokiját megnyerte, ráadásul sem a Racing Santander, sem pedig a Sporting Gijón ellen nem kapott gólt. Mindez jelzi, hogy a védelem kifogástalanul működött, ráadásul a balhátvéd Capdevila a kantábriaiak ellen maga is betalált.

Középpályások:

Rafael van der Vaart (holland, Real Madrid): a királyi gárda valóságos gálaelőadást rendezett a Primera División hétközi fordulójában, és a Sporting Gijón elleni fesztiválból Van der Vaart mesterhármassal vette ki a részét. De a holland középpályásra a Real Betis ellen sem lehetett panasz, hiszen ezen a találkozón is adott egy gólpasszt.

Marek Hamsík (szlovák, Napoli): a Serie A egyik legnagyobb meglepetése, hogy a nápolyi együttes jelenleg a dobogón áll. A délolasz gárda a múlt héten mindkét bajnokiját megnyerte, a Palermót 2-1-re, a Bologna FC-t pedig 1-0-ra győzte le. Hamsík mind a két összecsapáson hozta a tőle megszokott hatalmas mezőnymunkát, a palermóiak ellen pedig gólt szerzett.

Massimo Ambrosini (olasz, AC Milan): a rossonerók a gyengébb szezonrajtot követően lassan kezdenek lendületbe jönni, és ezt vasárnap a városi rivális FC Internazionale legyőzésével is bizonyították - előtte pedig a Regginát verték meg. Ugyan a gólokat mindegyik meccsen a csatárok érték el, a középpályán Ambrosini helyettük is dolgozott, és fantasztikusan futballozott.

Forrás: AFP

Mesut Özil (német, Werder Bremen): a Bayern München elleni bravúrgyőzelem után a brémaiak ismét egy elképesztő mérkőzést játszottak a Bundesligában. A Hoffenheimnek is ötöt rúgott a csapat (igaz, most négyet kapott), és ebből kettőt a fiatal középpályás vállalt, a másodikat ráadásul a találkozó hajrájában szerezte - és ezzel három pontot hozott csapatának.

Csatárok:

David Villa (spanyol, Valencia CF): az előző idényben mutatott játék alapján kevesen gondolták volna, hogy öt forduló után ezúttal a Valencia vezeti a tabellát Spanyolországban, márpedig éppen ez a helyzet - köszönhetően nagy részben Villa góljainak. A csatár a múlt heti két bajnokin négyszer talált be, a gólokat igazságosan elosztva a Málaga CF és az RC Deportivo között.

Goran Pandev (macedón, Lazio): A római csapat is várakozáson felül szerepel az olasz pontvadászatban, és a fővárosiak a múlt héten egyik bajnokijukon sem hibáztak. A nagyobb bravúr a Fiorentina legyőzése volt, de persze a Torino elleni idegenbeli diadal is kiváló eredmény - Pandev pedig mind a két meccsen szerzett egy-egy gólt.

www.infosport-focivilag.hu