Vágólapra másolva!
Erwin Koeman szövetségi kapitány után újabb holland szakembert szerződtetett a Magyar Labdarúgó Szövetség: a jövőben Wilco van Buuren vezeti a labdarúgó utánpótlás válogatottakat irányító csoportot.

Az Ajaxban is szerepelt volt középhátvéd szerződése 2009. október 31-ig szól, kölcsönös elégedettség esetén meghosszabbítható a londoni olimpiáig - olvasható az MLSZ honlapján. Van Buuren Jámbor László fejlesztési igazgató révén került kapcsolatba a szövetséggel.

A 46 éves szakember edzőként Hollandiában a Waalwijkban, az Ajaxban és a NEC-ben dolgozott, s játékos-megfigyelőként is tevékenykedett, Bahreinben utánpótlás-akadémiát vezetett.

Van Buuren a múlt szombaton ott volt Szombathelyen az U17-es válogatott Csehország elleni Eb-selejtezőjén, amelyen a magyar csapat gól nélküli döntetlennel bejutott az sorozat elitkörébe. "Számos pozitívumot láttam, egyértelmű, hogy tehetségesek a fiatalok, de a futballban nem csak a talentum számít, hanem a taktikai, erőnléti felkészültség is, és ebből a szempontból biztosan van még hová fejlődni. Az én filozófiám az, hogy a csapat a tudásából a lehető legtöbbet valósítson meg a pályán, játékosaimat mindig arra bíztattam, hogy sose elégedjenek meg azzal a szinttel, amelyen éppen állnak. A futballistáknak nem csak az edzéseken, hanem a meccseken is ki kell hozniuk magukból a legtöbbet - remélem, hogy munkám ilyen szempontból is sikeres lesz Magyarországon" - mondta Van Buuren, aki szakvezetőként az U20-as válogatott élén mutatkozik be a szerdai Olaszország elleni Alpok-Adria Kupa-mérkőzésen. Segítője az U17-es együttes szövetségi edzője Zsivoczky Gyula lesz. A kecskeméti találkozó 14 órakor kezdődik.

Az U20-as válogatott kerete:
kapusok: Gulácsi Péter (Liverpool), Somodi Bence (Diósgyőr)
mezőnyjátékosok: Szekeres Adrián (MTK Budapest), Nagy Sándor (Kecskemét), Debreczeni András (Budapest Honvéd), Présinger Ádám (MTK Budapest), Koman Vladimir (US Avellino), Stieber Zoltán (Aston Villa), Nagy József (Kecskemét), Szabó Ádám (MTK Budapest), Kottán Krisztián (Pápa), Sipos Tamás (Pápa), Balázs Zsolt (ZTE), Gál András (MTK Budapest), Lengyel Dániel (MTK Budapest), Lencse László (MTK Budapest), Huszák Tamás (DVSC-TEVA), Simon Attila (Haladás), Busai Attila (MTK Budapest), Gyömbér Gábor (Pápa), Szilágyi Péter (DVSC-TEVA)