Jön a Samsung 8 megapixeles telefonja

Vágólapra másolva!
Október közepén kerül a boltokba a Samsung Pixon nevű modellje, amely teljes egészében érintőképernyős, és 8 megapixeles beépített kamerája van.
Vágólapra másolva!

A Samsung bejelentése szerint Európában október közepén kezdődik meg a Pixon nevű fényképezős mobil forgalmazása. A készülék leglátványosabb tulajdonsága a teljes érintőképernyős vezérlés, amelyhez egy 3,2 hüvelykes kijelző áll rendelkezésre, és legfontosabb szolgáltatása a 8 megapixeles beépített kamera.

Az érintőképernyős fényképezős mobilt fejlett fotó-funkciókkal is felruházták: amint az egy korszerű modelltől elvárható, van benne autófókusz, rendelkezik arc- és mosolyfelismeréssel és geotageli a fényképeket, vagyis rögzíti a fotó készítésének helyét. A kecses formájú készülék vastagsága 13,8 milliméter, vagyis a karcsúbb multimédiás mobilok közé tartozik.

A Pixon rendelkezik zenelejátszóval és FM-rádióval is, virtuális 5.1-es surround hangja van, és televízióra is lehet csatlakoztatni a képnézegetéshez, egyedül a belső memóriája nem túl sok. A beépített 200 megabájtott MicroSD-kártyával lehet (vagyis egyenesen kötelező) bővíteni. A telefon hazai árát egyelőre nem közölte a gyártó.