A világ legjóképűbb színésze ma

Vágólapra másolva!
Szexi férfiszínészeket felvonultató sorozatunk második részével azokat az olvasóinkat célozzuk meg, akik az intellektuális-érzékeny férfitípusra buknak. A kék szemű, kisfiús August Diehl szinte törékeny benyomást kelt, a vásznon viszont nem kell félteni.
Vágólapra másolva!

#2 - August Diehl

Született: 1976. január 4., Berlin, Németország

Ki ez a csávó?

- Nem teljesen meglepő, hogy színész lett, miután a családjában mindenki művész: apja (Hans Diehl) szintén színész, anyja kosztümtervező, fivére zeneszerző. Párjául is szakmabelit választott: felesége Julia Malik színésznő.

- Németországban pont tíz éve tört be a 23 című - nálunk a '99-es Titanicon vetített - thrillerrel, amiben zakkant, kokainos hackert alakított.

- Finom vonásait mi leginkább a második világháborúhoz köthetjük, mert a rengeteg német film közül, amiben szerepelt, itthon A kilencedik nap és a Pénzhamisítók jutott el a mozikig. Előbbiben katolikus papnak indult náci tisztet játszott, aki egy Dachauból kiemelt luxembourgi papból próbálta kicsikarni a luxembourgi egyház támogatását, utóbbiban viszont áldozat volt: idealisztikus, neurotikus nyomdászként próbálta szabotálni a munkatáboron belül a nácik által vezényelt dollárhamisítási akciót.


- Ha a történelmi drámák helyett inkább a trash-horror a kenyered, akkor is ismerheted: Diehl volt az a srác, aki az Anatómia 2 elején látványosan szétkaszabolta saját magát egy puccos fogadáson.

- 2000-ben beválasztották a berlini filmfesztiválhoz kapcsolódó Shooting Stars-program résztvevői közé. A húsz feltörekvő csillag közt volt abban az évben Daniel Craig is.

Mit tudunk még róla?

- Jól beszél angolul, franciául és spanyolul is, ami részben annak köszönhető, hogy gyermekkorában folyton költözött és több országban is élt a családja.

- Játszik gitáron és szájharmonikán is.


- Rendszeresen játszik színházban, legutóbb Eugene O'Neill Boldogtalan hold című drámájában lépett fel.

- Közülünk ugyan senki nem beszél németül, de ha te igen, akkor számodra érdekes lehet ez a videóinterjú, amiben Diehl a 2004-es Szabad szerelem című filmről nyilatkozik.