Vágólapra másolva!
A Real Madrid védelmét az elmúlt években sok kritika érte, annak ellenére, hogy a csapat a legutóbbi két idényben egyaránt bajnoki címet szerzett, és olyan középhátvédek vannak a keretben, mint az aranylabdás Fabio Cannavaro, az argentin Gabriel Heinze, a portugál Pepe vagy a spanyol Sergio Ramos.

A klub a nyáron ugyan megvette a Racing Santander argentin védőjét, Ezequiel Garayt, de rögtön vissza is kölcsönözte a santanderieknek, vagyis a holtidényben nem érkezett új középhátvéd a klubhoz, és a csapat trénere, Bernd Schuster a sérülések miatt csak ritkán tudta az általa ideálisnak tartott hátsó alakzatot pályára küldenie. A német edző szíve szerint Heinze inkább balhátvédként, Sergio Ramos pedig jobbhátvédként szerepeltetné, de kényszerű okokból többször is előfordult, hogy valamelyikük középen játszott - éppen azért Schuster a télen szeretne még egy középhátvédet igazolni.

A spanyol sportsajtó szerint a mesternek a kiszemeltjei is megvannak, és a két célpont nem más, mint a Werder Bremen focistája, Per Mertesacker, illetve a Liverpool FC dán védője, Daniel Agger. Mind a ketten a fiatalabb generációhoz tartoznak, de megvan a megfelelő nemzetközi rutinjuk, viszont egyikük sem lenne túlságosan drága.

Mertesacker megszerzése annyival lenne nehezebb, hogy ő jelenleg alapembernek számít a brémaiaknál, de megfelelő ajánlat esetén a Werder aligha mondana nemet a Realnak, hiszen a Weser-partiak mindig is tisztában voltak vele, hogy előbb-utóbb jó pénzért kénytelenek megválni sztárjaiktól. Ami Aggert illeti, ő nemrég épült fel egy súlyosabb sérülésből, és egyelőre nem tudta visszaverekedni magát a kezdők közé Liverpoolban (ebben a szezonban a bajnokságban még egyszer sem lépett pályára), és ezért elégedetlen a helyzetével.

Ráadásul kontraktusa a következő szezon végéig szól, és a Vörösök egyelőre nem ajánlottak neki új szerződést, vagyis benne van a levegőben, hogy hajlandóak lennének megválni tőle. Ugyanakkor mindkettejük januári megvétele ellen szól, hogy jelenlegi csapatuk benevezte őket a BL-be, ami kizárná, hogy a Real szerepeltesse őket az idény második felében.

A Tottenham Hotspur egyiptomi középpályását, Hoszam Galit a Birmingham City venné kölcsön.

A Bayern Münchent a Middlesbrough FC német középhátvédjével, Robert Huth-tal hozták kapcsolatba.

A Celtic FC szélsőjét, Aiden McGeadyt a Newcastle United szemelte ki.

www.infosport-focivilag.hu