Vágólapra másolva!
A profi boksz legnagyobbjai közé tartozó Oscar De La Hoya bejelentette, hogy korábbi elhatározásán változtatva mégsem december 6-án bokszol utoljára, hanem még legalább két alkalommal a jövő évben is a kötelek közé lép.

A visszavonulását már több korábbi mérkőzése előtt is kilátásba helyező amerikai sztár egészen eddig úgy hirdette a december 6-i, Manny Pacquiaóval vívandó összecsapását, hogy az lesz a búcsúfellépése. Éppen az év végi meccs apropóján tartott sajtótájékoztatón közölte, hogy meggondolta magát, folytatni akarja pályafutását, mert szellemileg tökéletesen friss, fizikai állapota szintén kiváló, és úgy érzi, változatlanul kiemelkedő teljesítményre képes.

Ráadásul a jelek szerint a fogyasztás terhét is jól viseli, hiszen a fülöp-szigeteki klasszis, ugyancsak sokszoros világbajnok Pacquiaóval - akinek meg éppenséggel fel kell gyarapodnia a váltósúlyba - a 67 kilogrammos kategóriában csap össze, vagyis abban a súlycsoportban, amelyben utoljára tíz éve szerepelt.

A embert próbáló fogyasztás dacára továbbra is sokan kritizálják De La Hoyát amiatt, hogy jóval kisebb termetű riválist választott magának Pacquiao személyében, aki viszont most maga verte vissza a szóbeli támadásokat. "Akadnak olyanok, akik kritizálják Oscart, hogy olyan kis embert választott riválisnak, mint amilyen én vagyok, ráadásul hogy mindezt csak a pénzért csinálja. Hát én be fogom bizonyítani, hogy nincs igazuk" - mondta a filippínók büszkesége, akit a szakemberek súlycsoportoktól függetlenül a világ egyik legjobb bokszolójának tartanak.

"Nálam önigazolásról van szó, hogy 35 évesen is képes vagyok a csúcsszintű bokszra. Azt mondják, hogy már túl vagyok a zeniten, pedig dehogy, fiatalnak érzem magam, s ezt a ringben is bizonyítani fogom" - reagált mosolyogva De La Hoya.

Ami ezzel együtt tény: mindketten remekül fognak keresni egymás elleni Las Vegas-i meccsükön, amelyre gyakorlatilag órák alatt valamennyi belépő elfogyott, s e tétel önmagában csaknem 17 millió dolláros bevételt jelent. Amellett a televíziós közvetítések révén befolyó összegekből is hatalmas summára számíthatnak a felek. Mihez tartás végett az AP hírügynökség De La Hoya eddigi utolsó szupermérkőzésének pay-per-view - azaz fizető kábelcsatornás - adatait említve arról ír, hogy a Floyd Mayweather Jr. elleni meccsére 2,4 millióan fizettek elő, ami 134,4 millió dolláros hasznot eredményezett, s ezt megközelítheti a De La Hoya-Pacquiao ütközet hozama.

A két harcos közül De La Hoya eddig 44 meccset vívott profiként, s 5 vereség mellett 39 győzelme van, ebből 30 KO. A 29 éves Pacquiao 52 mérkőzéses mérlegén két döntetlen és három vereség mellett 47 - benne 35 kiütéssel - megnyert csata szerepel.