Ericsson HSPA-modulok lesznek az LG-laptopokban

Vágólapra másolva!
A világ jelenleg legelterjedtebb adatkommunikációs technológiája, a HSPA hamarosan az LG-laptopokban is megtalálható lesz. A koreai gyártó a svéd Ericssont választotta beszállítójául.
Vágólapra másolva!

Jelenleg 207 kereskedelmi HSPA-hálózat működik a világon, ilyen Magyarországon a három mobilszolgáltató HSDPA-megoldása is. Mats Norin, az Ericsson Mobil szélessávú eszközök divíziójának vezérigazgatója elmondta, hogy az LG-vel közösen az a céljuk, hogy a sokat utazó felhasználók és üzletemberek számára teljes szabadságot biztosítanak a web nagysebességű elérése terén. Az Ericsson továbbá megrendelést kapott az LG netbook-ok HSDPA-val való felszerelésére is.

Az Ericsson HSPA-moduljai egyszerű és költséghatékony megoldást jelentenek a laptopgyárak számára. Az elemzők szerint 2011-ben 200 millió laptopot fognak leszállítani a gyártók, amelyek 50%-ában Ericsson HSPA-modul lesz, tehát előtérbe kerülnek a harmadik generációs mobil-adatkommunikációs hálózatok, mint szabadságot és szélessávú internetelérést biztosító megoldások. Az LG nagyszabású megrendelése is jól mutatja, hogy hosszú távon teljesen természetes lesz, hogy a netbookokban és a laptopokban a HSDPA adatkommunikáció is megtalálható, amely az USB porthoz vagy a wifi-hez hasonlóan alapértelmezett lesz a hordozható gépek piacán.