Reményteljes kezdés Monzában

Vágólapra másolva!
A szabadedzésekkel már elkezdődött a Seat Leon Eurocup idei utolsó versenyhétvégéje. A rengeteg technikai hiba miatt a magyarok már nem esélyesek a bajnoki címre, de a futamgyőzelem reális cél lehet. Az első szabadedzést Michelisz Norbert nyerte.
Vágólapra másolva!

Október első hétvégéjén rendezik meg a Seat Leon Eurocup zár fordulóját Monzában. A világ egyik legszebb versenypályáján -, amely egy gyönyörű park közepén trónol - természetesen ott van a magyar különítmény is, amely ezen a hétvégén ismét három versenyzőre bővül. A Zengő Motorsport európakupás csapatához Estoril után ismét csatlakozik ugyanis Kontra György, vagyis Michelisz Norbert és Wéber Gábor mellett egy újabb magyar autóért szurkolhatunk.

A szabadedzésekkel már pénteken megkezdődött a verseny, biztatóak az előjelek. Az első szabadedzést Michelisz Norbi nyerte, ami már nem meglepetés, hiszen a magyar fiú gyűjtötte be az idáig a legtöbb pole pozíciót, szám szerint hármat az ötből. Wéber Gábor ezen az edzésen még mást próbált, Kontra György pedig a légkört szokta, de a második szabadedzésre már mindenki jól teljesített. Michelisz ugyan visszaesett a negyedik helyre, de Wéber már hatodik, míg Kontra a középmezőnyt erősíti. Szombaton délelőtt egy időmérővel folytatódik a hétvége, majd még aznap jön az első futam, vasárnap pedig az európakupás szezonzáró.

Forrás: markakupa.hu

Wéber Gábor és Michelisz Norbert ezúttal is eséllyel pályáznak a győzelemre


Örömhír, hogy ebben az idényben először az Eurosport elsőszámú csatornája élőben közvetíti a seatosok mindkét versenyét, tehát akár itthonról is nyomon lehet követni a magyar fiúk teljesítményét. Szombaton délután 14:00 órakor, míg vasárnap 13:15-kor kezdődik a közvetítés, amelyet érdemes nézni, hiszen a Michelisz és Wéber rendre az élmezőny tagja. Talán Monzában megtörik a rossz sorozatuk, és újra dobogós helyezéssel fejeznek be egy versenyt.