Michelisz futamot nyert az Európakupán

Vágólapra másolva!
Újabb fantasztikus magyar siker született a Seat Leon Európakupán. Michelisz Norbert Monzában sorozatban negyedik pole pozícióját szerezte úgy, hogy még nem járt ezen a pályán. A teljesítményére egy futamgyőzelemmel tette fel a koronát.
Vágólapra másolva!

Michelisz Norbi fantasztikus dolgokat művelt idén a Seat Leon Európakupán, hatból négy pole pozíciót szerzett, de a sors mindig kivette a kezéből a győzelmet. Most végre sikerült, ráadásul nem is akárhol. Monzában, egy klasszikus pályán, az autósport egyik legszebb előadótermében. Ennek a legendás pályának már csak a közelébe menni is igazi élmény, ez talán Michelisz Norbinak is szárnyakat adott. Csak egy kis szerencse hiányzott eddig is a győzelemhez, ezúttal végre megkapta a sorstól.

Mondhatnám, hogy meglepetéssel kezdődött ez a hétvége, de nem teszem, hiszen igazából azon már senki sem lepődhetett meg, hogy a Zengő Motorsport fiatal reménysége nyerte az első szabadedzést. A másodikon ugyan kicsit hátrébb eset, de mi már tudjuk, hogy a magyar csapat csak az időmérőn rak fel új abroncsokat.

Norbi ezúttal sem hazudtolta meg önmagát, sorozatban negyedik időmérőjét nyerte meg úgy, hogy ezen a pályán sem járt korábban. Lassan már a Seat Sport is felfigyelhetne erre a jelenségre, vagy bármelyik WTCC-s csapat. Wéber Gábor is kiválóan teljesített, hiszen mindössze 4 ezreddel maradt le a második rajtkockáról, így a harmadik hely jutott neki. Kontra György, a harmadik magyar versenyző a 23. pozícióba kvalifikálta magát.

Forrás: markakupa.hu


Sorozatban negyedik pole pozíció, hatból négy. És egyik pályán sem járt előtte


A verseny repülőrajtját ezúttal Michelisz Norbi szerencsésen megúszta, a vetélytársak nem lökték ki. Wéber Gábor sajnos szerencsétlenül járt, egy balesetet elkerülendő becsúszott egy kavicságyba, ahová be is ragadt. Ugyanoda csúszott ki más is, aki rommá törte Wéber autóját. Ezzel Wéber hétvégéjének vége. Szerencsére az élen viszont nem változott a helyzet, Michelisz őrült tempót diktálva maga mögött tudta tartani Noguest, így megnyerte a hétvége első európakupás versenyét. Kontra Györgyöt ismét elkerülte a szerencse, egy kilométerrel a vége előtt kapott defektet.

Forrás: markakupa.hu


Már nagyon régen tudtuk, hogy képes rá, de eddig vagy defektet kapott, vagy kilökték. Most végre sikerült


A csapat a szombati győzelem tudatában sem engedhet ki, ugyanis vasárnap jön a második futam. A szabályok értelmében Michelisz a nyolcadik rajtkockából vághat neki a 9 körös versenynek. Wéber Gábor már nem indul, míg Kontra György a defekt miatt csak a mezőny végéről rajtolhat. Amennyiben Michelisz előre tudná verekedni magát, és ő gyűjtené a legtöbb pontot ezen a hétvégén, akkor a következő WTCC futamon beülhetne egy gyári Seat ülésébe. A cél tehát megvan, reméljük az eredményesség is megmarad.

Forrás: markakupa.hu


Hatalmas az öröm, de vasárnap még nagyobb feladat vár rá. Ha ő gyűjti be ezen a hétvégén a legtöbb pontot, akkor a következő WTCC futamon már egy gyári Seat ülésében láthatjuk


A Seat Leon Európakupa vasárnapi futamát 13:15-től az Eurosport 2 élőben közvetí. Drukkoljanak!