Kijött az ultravékony Asus S101 minilaptop

Vágólapra másolva!
Sikeres filléres netbook-sorozata után a tajvani gyártó ultravékony divatmodellt is készített, amelyben az elegéns külső ugyanúgy fapados konfigurációt rejt.
Vágólapra másolva!

Az Asus egy divatbemutató keretében leplezte le a Eee PC sorozat legújabb tagját, az S101-est. Az ultravékony gépek a filléres netbookokkal megegyező hardvert kapták: 10 hüvelykes kijelzőt, a takarékos Intel Atom processzort, és SSD-meghajtót.

A különbség elsősorban a külsőben van: az S101-es súlya alig egy kilogramm, a vastagsága pedig 1,78 centiméter. A gépeket a gyártó elsősorban a női vásárlóknak szánja, mivel a zsanérokat Swaroswki-kristályok díszítik. A modellt barna, pezsgő- és grafitszínű borítással hozzák forgalomba, egy gigabájt memóriával.

A Mobile Computer híradása szerint a gépeket három különböző konfigurációban lehet majd kapni. A 16 gigabájtos SSD-vel felszerelt változathoz Windows XP, a 32 és 64 gigabájtoshoz Linux operációs rendszer jár. A gépek ára is több lesz, mint az Eee-sorozat többi tagjáé: a legolcsóbb változat 800 dollár, vagyis forintban 146 ezer forint - vagyis a szépséget meg kell fizetni a minigépeknél is.