Motorola Q11 - semmi újdonság

Vágólapra másolva!
A Motorola Q11 gyakorlatilag a közvetlen előd, a Q9 továbbfejlesztett változata, külsőre szinte semmi újdonságot nem látni. Sajnos a belső se rejt igazi meglepetést.
Vágólapra másolva!

A Motorola idei éve egyrészt leginkább az életben maradásról szólt - miközben továbbra is a Motorola V3 a legkeresettebb telefon az Egyesült Államokban. A Motorola Q9 - bár különösebb baj nem volt vele - akkoriban jelent meg, amikor a többi gyártó már az n-edik windowsos telefonjával jelent meg a piacon. Ennek ellenére az Európában mérsékelten, de az Államokban kifejezetten sikeres telefon utódja külsőre nem mutat túl sok újdonságot. Ha a két telefon billentyűzetét tüzetesebben veszi szemügyre az ember, hamar feltűnik, hogy az amúgy teljes QWERTY-klaviatúra gyakorlatilag megegyezik az előző modellével.

Az alapvetően továbbra is vékony készülék már a Windows Mobile 6.1-et hordozza magában. A mindössze 11,7 milliméter vastag telefon 115 grammot nyom, és ez ebben a kategóriában kifejezetten könnyűnek számít. Érthetetlen módon a készülék a vezeték nélküli technológiák közül csak a wifi-t és az EDGE-et támogatja, 3G és HSDPA nincs a Q11-ben. A Motorola újdonságnak hátlapján egy 3 megapixeles autófókuszos kamera található, amely mellett még beépített GPS-t is rendelkezik az okostelefon. A belső memóriát microSD-kártyával, a közvetlen adatátvitelt pedig Bluetooth-szal vagy USB 2.0 kábellel lehet megoldani. A Motorola 2008 decemberére ígéri az újdonságot, az ára és hazai bevezetésének időpontja egyelőre ismeretlen.