Vágólapra másolva!
Az AC Milan esetében nagyon sokszor elhangzott már, hogy a rossoneróknál elsősorban a védelmet kellene megfiatalítani, hiszen a klub hátsó alakzatában rengeteg az idősebb futballista. A hírek szerint a Real Madrid klasszisa, Sergio Ramos lehet a befutó.

A rendszeresen játéklehetőséget kapó bekkek közül egyedül Daniele Bonera nem töltötte be a 30. életévét, Kaha Kaladze pedig idén volt 30 esztendős, a többiek viszont mind túl vannak a harmadik ikszen.

A nyáron ugyan érkezett egy fiatalabb középhátvéd a csapathoz Philippe Senderos személyében, de őt egyrészt csak kölcsönvették az Arsenal FC-től, másrészt pedig sérülés miatt ebben a szezonban még egyetlen találkozón sem szerepelt. Mivel Alessandro Nesta szintén gyakran bajlódik sérüléssel, így a 40 éves Paolo Maldini továbbra is alapembernek számít.

Ő azonban az idény végén visszavonult (igaz, már egy évvel korábban is ezt mondta), így aztán a piros-feketéknek mindenképpen szükségük lenne egy olyan világklasszis hátvédre, aki évekre megoldhatja ezt a problémát.

A hírek szerint a Milan nem akárkit nézett ki erre a szerepkörre: az olasz lapok szerint a klub a Real Madrid klasszisa, Sergio Ramos iránt érdeklődik. A királyi gárdát már az előző szezon közben is kapcsolatba hozták a mindössze 22 esztendős védővel, aki fiatal kora ellenére már kétszeres spanyol bajnok, Eb-győztes. A Milannak azonban nem kis anyagi áldozatot kellene hoznia a spanyol hátvéd megszerzéséért, hiszen a focista szerződésében szereplő kivásárlási záradék 120 millió euró...

További átigazolási hírek:
A Sampdoria középpályását, Angelo Palombót az FC Internazionaléval hozták kapcsolatba.

A West Ham United nem kínált szerződést a csapatnál próbajátékon szerepelt spanyol csatárnak, Diego Tristánnak.

Az FC Barcelona nem tett le az Olympique Lyon csatárának, Karim Benzemának a megszerzéséről.

A Fiorentina csatára, Papa Waigo januárban a Toulouse FC-be igazolhat.