Az UniCredit és az Allianz ad svájci frankot

Vágólapra másolva!
A hazai kereskedelmi bankok közül az UniCredit és az Allianz Bank svájci frank alapú devizahitelt is kínál, a K&H Bank az ügyfeleket erősen szűrve; az OTP Bank és a CIB mérlegeli a helyzetet; a Volksbank euróban hitelez; az MKB Bank viszont leállította a devizahitelezést - derül ki az MTI körkérdésére érkezett válaszokból.
Vágólapra másolva!

Az Allianz Bank folytatja a devizahitelezést, beleértve a svájci frank alapút is - közölte a pénzintézet. Hasonló választ adott a kérdésre az UniCredit szóvivője is. Sipos József hozzátette: a hitelbírálatkor az ügyfélkockázatot az eddiginél is gondosabban mérlegeli a pénzintézet.

Folyamatosan figyelemmel kísérjük a piaci eseményeket és az ügyfeleket esetlegesen érintő kockázatokat - jelezte a K&H Bank. Jelen pillanatban a K&H a hiteleket a standard jövedelem alapú finanszírozás szerint, azaz maximum a hitelbiztosítéki érték 80 százalékáig fogadja be. A mindösszesen 5 százalék önerőt kívánó magánszemély hitelek befogadását október 14-étől szünetelteti - közölte a pénzintézet.

A Magyarországi Volksbank Zrt. az új hitelek értékesítésénél ezentúl az euró- és a forinthitelezésre koncentrál, a bank további intézkedésig felfüggesztette a svájci frank, illetve dollár alapú új hitelek folyósítását. Ez természetesen nem érinti a svájci frank illetve dollár alapú meglévő hitelszerződéseket, és a már befogadott és folyósítás előtt lévő hitelkérelmeket - áll a Volksbank közleményben.

Az OTP Bank és a CIB mérlegeli a helyzetet - mindössze ennyit válaszoltak a két pénzintézetnél a devizahitelekkel kapcsolatos kérdésére.