Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) ideiglenesen felfüggesztette az Atlético Madridot sújtó büntetéseket, azaz a gárda mégis saját stadionjában játszhatja le soron következő hazai Bajnokok Ligája-mérkőzését, melyen Javier Aguirre vezetőedző leülhet a kispadra.

Az UEFA fegyelmi bizottsága kedden úgy határozott, hogy a klubnak Madridtól legalább 300 kilométerre kell lebonyolítania következő két hazai BL-meccsét, míg a tréner a következő két fordulóban kényszerült volna a lelátóra.

A mostani döntés révén azonban - melyet csütörtök délelőtt még cáfolt az UEFA - jövő héten a Liverpoolt mégis a Vicente Calderón Stadionban fogadhatja az Atlético, ráadásul Aguirre aktív közreműködésével. Az ügyben - egy meghallgatás után - október 31-én döntenek véglegesen, így a november 26-i, PSV Eindhoven elleni összecsapással kapcsolatban is akkor születik határozat.

A mostani büntetéshalasztás hátterében minden bizonnyal az áll, hogy a madridi klub ilyen rövid idő alatt nem talált volna új helyszínt, számos liverpooli szurkoló pedig már megszervezte madridi utazását.

Az UEFA az Olympique Marseille elleni találkozón történt szurkolói rendbontások miatt büntette meg a spanyolokat. Az október elsejei összecsapáson a rendőrség és a biztonsági szolgálat emberei a kezdés előtt összetűzésbe keveredtek a Marseille híveivel, akik számos széket feltéptek, és azzal támadták a rendfenntartókat. Emellett a hazai szurkolók egy része rasszista rigmusokat skandált, és színes bőrű újságírókat is atrocitás ért.