Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligájának második leggyorsabb triplázójává lépett elő Joseba Llorente, a Villarreal futballistája, aki oroszlánrészt vállalt kedden az Aalborg BK 6-3-as legyőzéséből.

A spanyol csatár 17 perc alatt talált be háromszor a dán kapuba, nála csak a blackburni Mike Newell volt sebesebb a BL fennállása során, ő 1995-ben kilenc percen belül "süllyesztette el" a norvég Rosenborgot.

Llorente egyben a harmadik cserejátékos Uwe Rösler (Kaiserslautern, 1998) és Walter Pandiani (Deportivo La Coruna, 2001) után, akinek összejött a mesterhármas.

Januárban arról vált ismertté, hogy - még a Valladolid színeiben - ő szerezte a spanyol élvonal történetének második leggyorsabb gólját, amikor 7.42 másodperccel a kezdő sípszó után volt eredményes az Espanyol ellen.

A Villarreal - Aalborg meccs kilenc gólja:


A keddi 6-3-as Villarreal-siker a második leggólgazdagabb mérkőzés volt a BL 1993-as alapítása óta, ennél több találat csak a 2003-as Monaco-Deportivo (8-3) összecsapáson született.

Angol-magyar eredmény a BL-benhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/bajnokokligaja/20081021-bajnokok-ligaja-csoportkor-3-frodulo-keddi-jateknap.html?pIdx=1