Vágólapra másolva!
A Ferrari Challenge nürburgringi versenyhétvégéjén a magyar Minimax kategóriában gokartozó Tóth Norbi találkozott az egykor szintén gokarton kezdő Michael Schumacherrel.
Vágólapra másolva!

Fotó: Körber László [origo]

Norbi megtanult néhány mondatot németül, hogy beszélhessen példaképével


A tízéves Norbi első évét tölti gokart versenyzéssel. A Minimax kategóriában indult - kihagyva az első lépcsőt -, és rögtön a dobogó harmadik fokán végzett a bajnokságban. Ígéretes tehetségként tartják számon, természetesen a legnagyobb német autóversenyző a példaképe. A találkozás minden bizonnyal még nagyobb lendületet ad a fiatal, magyar versenyzőnek.

A hétszeres világbajnok időbeosztása a Nürburgringen is rendkívül sűrű és szigorú volt, így percre pontosan kellett megjelennünk az előre megbeszélt helyen. Nagy nehezen átjutottunk három biztonsági ponton, és már a bokszutcában vártunk az összekötő emberre, aki bekísért a 33-as bokszba. Bent mintegy tizenöt főnyi vendégsereggel, egy Ferrari F50-nel és egy vadonatúj Ferrari Californiával oszthattuk meg a várakozás perceit.

Fotó: Körber László [origo]

A dedikált sisak lakkréteget kap, nehogy megkopjon az ereklye


Schumacher benyitott a pálya felőli bejáraton, kezet fogott pár ismert német médiaszemélyiséggel, és egy gyors interjú után már lépett is tovább az első szerencséshez, aki bejutott eme szentélybe. Néhány perc és vagy harminc aláírás után odafordult Norbihoz, röviden megkérdezte, melyik kategóriában, milyen gokarttal versenyez, majd dedikálta Norbi versenysisakját, amire itthon lakkozás vár, nehogy lekopjon az autogram.

Ezt követően a világbajnok sietve távozott pár prominens személyiség társaságában a hátsó kijáraton, hogy a Forma-1-es Ferrari mellett a Californiával is tegyen pár kört a nürburgringi aszfalton.