Vágólapra másolva!
Egygólos vereséget szenvedett a magyar válogatott a skót együttestől a hazai rendezésű U19-es Európa-bajnoki selejtező harmadik fordulójában, Nyíregyházán, ezzel szombati riválisa mögött a második helyen végzett.

A négyes tornáról ez a két csapat jutott tovább a következő kvalifikációs fordulóba, a jövőre esedékes úgynevezett elitkörbe, amelyen már az Eb-döntős részvétel lesz a tét.

Eredmény, 3. forduló:
Skócia - Magyarország 1-0 (1-0)
Magyarország:
Gulácsi Péter - Fazakas Géza, Simon Ádám, Vattai Balázs, Sváb Dániel - Takács Péter (Litauszki Róbert, 89.), Hajdu Zsolt (Frank Richárd, 77.) - Gosztonyi András, Tamási Zsolt, Varga Roland - Máté János (Bajner Bálint, 56.)
gól: Stephen Stirling (13.)

"Csapatunk talán most futballozott legjobban a tornán, a skótoknak góljukon kívül szinte helyzetük sem volt" - nyilatkozta a mérkőzés után az mlsz.hu-nak Wilco van Buuren szövetségi edző.

"Főleg a második félidőben akadt sok lehetőségünk, sajnálom, hogy nem tudtunk élni ezekkel. Az eredménnyel természetesen nem lehetek elégedett, de a játékkal igen, amit kértem, azt nagyrészt meg is valósították a fiatalok. Fontos, hogy eredményesen tudjunk készülni az elitkörre, jó lenne, ha a játékosok a lehető legtöbb időt tölthetnék együtt."

A nap másik mérkőzésén Azerbajdzsán biztosan győzte le San Marino együttesét Tiszaújvárosban.

A végeredmény: 1. Skócia 7 pont, 2. Magyarország 6, 3. Azerbajdzsán 4, 4. San Marino 0

A magyarországi selejtezőben kísérleti jelleggel öt játékvezető működött közre a mérkőzéseken, a két asszisztens mellett a két kapunál az alapvonalon egy-egy további asszisztens segítette a bíró munkáját.

Korábban Szlovéniában volt egy ilyen jellegű tesztesemény, ezt követően pedig Cipruson lesz még hasonló torna, melyen lehetőség nyílik tapasztalatok gyűjtésére.