Vágólapra másolva!
Heti álomcsapatunk összeállítására erősen rányomja bélyegét az a tény, hogy a múlt héten a nemzetközi kupákban is fordulót rendeztek - így csupán két olyan játékost válogatottunk be, aki nem lépett pályára a Bajnokok Ligájában vagy az UEFA-kupában. A csatársorba viszont rendkívül nehéz volt bekerülni, és ennél a csapatrésznél az is kiderült, hogy van, amikor két gól több egy mesterhármasnál.

Kapus:
Dennis Eilhoff (német, Arminia Bielefeld): Az FC Schalke 04 hívei előzetesen alighanem biztos győzelemként könyvelték el a Bielefeld elleni hazai találkozót, azonban nem számoltak az Arminia kapusával. Eilhoff a hazaiak minden próbálkozását hárította, így a vendégek nagy meglepetésre pontot szereztek Gelsenkirchenben.

Hátvédek:
Daniel Alves (brazil, FC Barcelona): A katalán együttes a múlt héten kétszer is gálaelődadást tartott, hiszen a BL-ben az FC Baselnek, a bajnokságban pedig az Almeríának rúgott egy ötöst. A Barca hívei alighanem annak örültek a legjobban, hogy a nyáron igazolt jobbhátvéd végre kezdett vételárának megfelelően játszani, és a BL-ben gólpasszal, a Primera Divisiónban pedig góllal vétette észre magát.

Manuel Friedrich (német, Bayer Leverkusen): A gyógyszergyári együttes a bajnokságban immár a második helyen áll, köszönhetően annak, hogy az 1. FC Köln ellen begyűjtötte a három pontot. Ezúttal a csatároknak kevésbé ment a játék, így aztán a középhátvéd Friedrich szerezte meg a vezetést a hajrában, feltéve a koronát remek teljesítményére.

Giuseppe Biava (olasz, Genoa FC): A hét vége egyik legnagyobb meglepetése a genovai gárda milánói pontszerzése volt. A csapat az FC Internazionale otthonában több, mint fél órán keresztül emberhátrányban játszott, mégis kihúzta kapott gól nélkül, köszönhetően fantasztikus védelmének, amelyből elsősorban Biava játszott kiemelkedően.

Danijel Pranjic (horvát, SC Heerenveen): Az Európa-bajnokságon feltűnt horvát futballista holland klubjában balhátvéd létére is az egyik leggólerősebb játékosnak számít. Ez részben azért köszönhető, mert ő rúgja a tizenegyeseket (a múlt héten az UEFA-kupában az AC Milan ellen értékesített egyet), de a Feyenoord elleni rangadón akcióból volt eredményes.

Középpályások:
Simao Sabrosa (portugál, Atlético Madrid): A madridi együttes mindkét mérkőzésén döntetlent játszott a múlt héten. A Liverpool FC ellen a BL-ben Simao Sabrosa szerezte a gárda egyetlen találatát, és a portugál jobbszélső a Villarreal CF ellen duplázni tudott, de benne volt csapatának másik két találatában is - ez a meccs ugyanis 4-4-re végződött.

Forrás: AFP

Az Atlético-játékosok az elmúlt héten háromszor is ünnepelhették Simaót

Xabi Alonso (spanyol, Liverpool FC): A Vörösök futballistája hosszú időre beírta magát az angol labdarúgás történetébe azzal, hogy a hét végén győztes gólt ért el a Chelsea FC ellen. Ez a találat ugyanis megszakította a londoniak 2004 óta tartó hazai veretlenségi sorozatát. A középpályás a gólján kívül is rendkívül hasznosan futballozott, és nagy mezőnymunkát végzett.

Gareth Barry (angol, Aston Villa): A birminghamiek is remek hetet zártak, hiszen mind az UEFA-kupában, mind a bajnokságban nyerni tudtak. A nemzetközi sorozatban az Ajax Amsterdamot verték 2-1-re, a Premier League-ben pedig a Wigan Athletic felett diadalmaskodtak 4-0-ra, és Barry mindkét mérkőzésen eredményes volt.

Bastian Schweinsteiger (német, Bayern München): Úgy tűnik, hogy ha lassan is, de kezd lendületbe jönni a Jürgen Klinsmann-féle Bayern, elvégre a bajorok a múlt héten két meccsen hét találatot szereztek. A Fiorentina és a VfL Wolfsburg legyőzéséből Schweinsteiger egyaránt góllal vette ki a részét.

Csatárok:
Amauri (brazil, Juventus FC): A torinói csapatnál a hét elején még krízisről beszéltek, de a Juve két nagyon fontos mérkőzés megnyerésével kilábalni látszik a hullámvölgyből. A nyáron igazolt támadó pedig ebben kulcsszerepet vállalt, hiszen a Real Madrid ellen gólpasszt adott és gólt szerzett, a Torino elleni derbit pedig az ő találata döntötte el.

Forrás: AFP

Amauri tudja, mennyit jelent a Juve-drukkereknek a városi rivális Toro legyőzése

Joseba Llorente (spanyol, Villarreal CF): A spanyol gárda a múlt héten két őrült mérkőzést játszott. A Bajnokok Ligájában a dán Aalborg BK ellen 6-3-ra nyert, majd a bajnokságban 0-2-ről fordított az Atlético Madrid ellen 4-2-re - hogy a végeredmény 4-4 legyen. Llorente az utóbbi meccsen is szerzett egy gólt, de a nemzetközi porondon kifejezetten remekelt, az Aalborgnak csereként beállva 17 perc alatt mesterhármast vágott.

www.infosport-focivilag.hu