Zöldre váltottak a nyugat-európai börzék

Vágólapra másolva!
Kedd reggel a nyugat-európai részvénypiacokon emelkedtek a jegyzések a korai kereskedésben, megtörve az előző öt üzleti nap csökkenő tendenciáját. A jegyzések emelkedésében közrejátszott a tokiói és a többi ázsiai tőzsde emelkedése, valamint az is, hogy a British Petroleum jegyzése is emelkedett a várakozásokat felülmúló harmadik negyedévi eredmény hatására.
Vágólapra másolva!

Negyed 12-kor a londoni FSTE-100 2,35 százalékos emelkedéssel 3924,5 ponton, a frankfurti DAX 7,48 százalékos rohammal 4624 ponton, míg Párizsban a CAC 0,44 százalékos nyereséggel 3081,5 ponton állt.

A szakértők szerint a hosszabb távra befektetők már a jó áron elérhető papírok felé fordultak, mivel a piac "a sok rossz hírt már beárazta".

A BP 6,3 százalékkal emelkedett a vártnál kedvezőbb harmadik negyedévi eredményének közzététele után, a Total, az ENI, a Royal Dutch Shell 3,5,2 százalék közötti mértékben javult.

A tokiói Nikkei index kenned 6,41 százalékkal javult a zárásra, a hongkongi Hang Seng 12,09 százalékkal, a thaiföldi SET index 4,5 százalékkal, a dél-korai Kospi index 5,57 százalékos emelkedéssel zárt.