Eddig 16 millióan szavazhattak Amerikában

Vágólapra másolva!
A George Mason egyetem szerint 16,1 millió amerikai adta le előzetesen a voksát az amerikai elnökválasztáson. A legtöbben Kaliforniában, Floridában, Texasban, Észak-Karolinában és Georgiában szavaztak, valószínűleg főként a demokartákra.
Vágólapra másolva!

Több mint 16 millió választópolgár - többségében demokrata párti szavazó - adta le voksát előzetesen az amerikai elnökválasztáson - derült ki a George Mason egyetem felméréséből.

A kutatás szerint eddig 16,1 millió választópolgár szavazott a jövő keddi elnökválasztás előtt azokban a szövetségi államokban, ahol erre lehetőség van. A felmérésből kitűnt, hogy 2,3 millió szavazó voksolt Kalifornia államban, csaknem 2,6 millió Floridában, 2,4 millió Texasban, és közel másfél-másfél millió Észak-Karolina és Georgia államokban.

Az Egyesült Államok 50 szövetségi államából 30-ban lehetséges a személyes vagy a postai úton történő korai szavazás, általában azok szavazhatnak így, akik a választás napján valamely ok miatt nem tudnak lakóhely szerinti körzetükben voksolni.

A választópolgárok demokrata, republikánus párti vagy független szavazóként regisztrálhatják magukat. Az egyetem felmérésének készítői ezen adatbázisok alapján jutottak arra a következtetésre, hogy többségében demokrata párti regisztrált szavazók éltek a korai szavazás lehetőségével.