Vágólapra másolva!
Jose Mourinho, az Interniazionale edzője szerint csapata az elképesztő védelmi hibákkal odaajándékozott egy pontot a ciprusi Anorthoszisz Famaguszta együttesének a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában.

"Úgy tűnik, előrehoztuk a karácsonyt itt Cipruson, legalábbis játékosaim szép ajándékokkal lepték meg a hazaiakat" - nyilatkozta a portugál szakember az óriási meglepetésre 3-3-as döntetlennel zárult összecsapást követően.

"Persze, ha jobban belegondolok, igazából szereztünk hét gólt, négyet az ellenfélnek lőttünk, hármat pedig a saját kapunkba, mert Cambiasso találata szerintem érvényes volt."

Az olasz bajnokság címvédője néhány hete került kisebb hullámvölgybe, amiből úgy látszik, még mindig nem sikerült kimásznia, hiszen a bajnokságban elhullajtott értékes pontok után most a BL-ben is megtorpant. Pedig nagy lehetőséget szalasztott el a milánói együttes, ugyanis győzelem esetén már most, négy forduló után biztosította volna helyét a nyolcaddöntőben.

A ciprusi együttes grúz edzője, Temuri Kecbaja szerint igazságtalan lett volna, ha a csapata három pontot szerez.

"Nem érdemeltünk győzelmet, igazságtalannak érezném, ha nyertünk volna. Voltak lehetőségeink, az Internek is, sokkal jobban bosszant, hogy Milánóban 1-0-ra kikaptunk" - mondta a tréner.

"Ellenfelünk minőségi játékosokkal rendelkezik, nem tett mást, mint kockáztatott, s ez bejött neki" - célzott arra, hogy Julio Cruz csak a hajrában tudott egyenlíteni, beállítva a 3-3-as végeredményt.

"Biztos vagyok benne, hogy az Inter továbbjut, de talán mi lehetünk a másodikak a csoportban."

A B csoport másik meccsén szintén meglepetés született, hiszen a görög Panathinaikosz nagyon könnyedén legyőzte idegenben a német Werder Brement, s ezzel alaposan összekuszálta a kvartettet. Az élen továbbra is az Inter áll 8 ponttal, míg a Famaguszta öttel, a Panathinaikosz néggyel, a Werder pedig három szerzett ponttal követi, azaz még a németek is kivívhatják a továbbjutást.

A C jelű négyesben ezzel szemben a BL-nyolcaddöntős helyek már elkeltek, noha a Barcelona csak 1-1-re volt képes saját pályáján a svájci Bázel ellen. A spanyolok életét a portugál Sporting Lisboa édesítette meg kedden, mivel legyőzte az ukrán Sahtar Donyecket. Ezzel a Barca jelenlegi 10 és a Sporting 9 pontja mindkét gárdának a továbbjutást jelenti.

A katalánoknál csak az okoz szomorúságot, hogy combizom-húzódás miatt hat hétig nem léphet pályára Andres Iniesta. A középpályás kedden sérült meg, mellette a hátvéd Gerard Piquét is combpanaszokkal kezelik.