Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) nyolc orosz versenyzőt tiltott el két évre doppingolás miatt. Ezzel 15-re emelkedett az egy hónapon belül eltiltott orosz atléták száma, többségük a világ közvetlen élvonalába tartozott.

A most tiltólistára kerültek között van a gyaloglásban 20 km-en világcsúcstartó Vlagyimir Kanajkin és az 50 km-en világbajnoki ezüstérmes Alekszej Vojevogyin. Mindketten EPO-val buktak le áprilisban.

Egy harmadik klasszis gyalogló, Szergej Moroszov július 20-án produkált pozitív tesztet. A 20 éves atléta Szaranszkban 1:16:43 órás világrekorddal nyert 20 km-en, megdöntve Kanajkin idejét, aki egyébként másodikként szintén a saját rekordján (1:17:16 ó) belül ért célba. Ezeket az eredményeket az IAAF nem hitelesítette.

A további eltiltottak: Igor Jerokin, Viktor Burajev és Anatolij Kukuskin gyalogló, Roman Uszov akadályfutó és Julia Szmirnova hosszútávfutó.

Az orosz szövetség októberben hét atlétanőt - köztük világbajnokokat és világcsúcstartót - tiltott el két évre, akik az augusztusi pekingi olimpia előtt buktak meg, miután mintáik DNS-egyezést mutattak.