Elérte a válság Európa vezető biztosítóját

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Az Allianz német biztosítótársaság péntek este bejelentette, hogy 2 milliárd euró nettó vesztesége volt 2008 harmadik negyedévében, az előző év azonos időszakában elért 1,9 milliárd eurós nyereséggel szemben.

A müncheni székhelyű biztosítótársaság, amely várhatóan hétfőn teszi közzé a harmadik negyedéves eredményeit, azt is kétségbe vonta, hogy pénzügyi válság miatt sikerül teljesítenie az idei és a jövő évi céljait.

A legnagyobb európai biztosító szerint a pénzügyi válság okozta nehéz feltételek negatívan befolyásolták a forgalmat és a működési eredményt az életbiztosítási, valamint a követeléskezelési ágazatban. A társaság forgalma a harmadik negyedévben 3,8 százalékkal 21,1 milliárd euróra esett vissza. Működési eredménye 1,6 milliárd euró volt a 2007. harmadik negyedévi 2,6 milliárd euróval szemben.

Az Allianz tulajdonában lévő Dresdner Bank, amelyet a biztosítótársaság a Commerzbanknak ad el 9,8 milliárd euróért, egymaga 1,2 milliárd eurós nettó veszteséget könyvelt el a harmadik negyedévben.