Vágólapra másolva!
A Chelsea FC edzője, Luiz Felipe Scolari az elmúlt hetekben többször is kifejtette, hogy véleménye szerint a klub januárban mindenképpen erősítésre szorulna, és a londoni gárda elsősorban egy új csatárt akar igazolni - jelenleg ugyanis "csak" Nicolas Anelka és Didier Drogba áll ezen a poszton a rendelkezésére.

Az egyesületet elsősorban a Sevilla FC brazil támadójával, Luís Fabianóval hozták kapcsolatba, azonban az andalúziaiak focistája óvatos becslések szerint is minimum 20 millió fontba kerülne, márpedig a Chelsea már korántsem az a klub, amely számolatlanul szórja a pénz.

A hírek szerint a klub tulajdonosa, Roman Abramovics maximum tízmillió eurót bocsát Scolari rendelkezésére a télen, így a trénernek olcsóbb megoldás kell találnia. Az angol lapok találgatásai szerint így aztán a szakember érdeklődése a Newcastle United angol támadója, Michael Owen felé fordult.

Neki ugyanis az idény végén lejár a szerződése, és amennyiben a Szarkák nem hosszabbítják meg a kontraktusát, úgy júniusban egyetlen fontot sem kaphatnak érte - így aztán lehet, hogy inkább januárban eladják. Túl sokat persze így sem kérhetnének érte, a hírek szerint a még mindig csak 28 esztendős futballistát potom pénzért, ötmillió fontért is hajlandóak lennének eladni.

A Newcastle mestere, Joe Kinnear ugyan cáfolta az értesülést, de az ő megbízása csak ideiglenes a Szarkáknál, és lehet, hogy januárban már nem is ő ül majd a kispadon.

A Portsmouth FC az Everton FC nigériai támadójával, Yakubu Aiyegbenivel erősítene, aki korábban már játszott a Pompeyban. A VfB Stuttgart támadóját, Mario Gomezt ezúttal a Real Madriddal hozták kapcsolatba.

Az AC Milan állítólag máris hajlandó lenne meghosszabbítani brazil támadójának, Ronaldinhónak 2010-ig szóló szerződését. Az Everton FC legújabb kiszemeltje a Paris Saint-Germain albán középpályása, Lorik Cana.

www.infosport-focivilag.hu