Vágólapra másolva!
A Budapest Honvéd november 25-re jótékonysági mérkőzést tervez a Dunaszerdahely (DAC) labdarúgócsapatával, a bevételt a november 1-jei DAC-Slovan Bratislava szlovák bajnoki meccsen sérülést szenvedett szurkolók javára ajánlják.

"A dunaszerdahelyi mérkőzésen történtek és azok előzményei csak a gyűlöletet és a gyűlöletkeltés egyik újkori formáját szolgálják - nyilatkozott George F. Hemingway klubtulajdonos.

"Nekünk mint a magyar futball egyik képviselőjének mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a politikát, a rasszizmust, az erőszakot távol tartsuk stadionjainktól. A tolerancia, a magyar és szlovák nép közötti barátság és az ártatlan áldozatok megsegítése jegyében elhatároztuk, hogy egy olyan jótékonysági mérkőzést rendezünk, amelynek teljes bevételét a dunaszerdahelyi áldozatok megsegítésére használjuk fel."

A találkozó november 25-én 17 órakor kezdődne a Bozsik-stadionban, ez a televíziós közvetítés függvényében változhat. A magyar szurkolókkal szembeni rendőri fellépés miatt politikai vihart is kavart dunaszerdahelyi találkozó - amelyre mintegy ezer magyarországi drukker utazott el - a 15. percben félbeszakadt és negyedóráig állt a játék, amikor a rendőrök behatoltak a magyar drukkerek szektorába.

A szlovák rendőrség támadása:


Többen megsérültek, egy nézőt mentőhelikopterrel vittek kórházba. A találkozó után Magyarországon több helyszínen tüntetésekre került sor, a budapesti szlovák nagykövetség előtt elégették a szomszédos ország zászlaját. Egy héttel az események után, szombaton a Miniszterelnöki Hivatal előtt több mint ezer drukker tartott demonstrációt.