Vágólapra másolva!
A térdszalag-műtéten átesett és a jelek szerint legalább fél évre kidőlt Ruud van Nistelrooy helyére máris hasonló képességű támadót keres a Real Madrid.

A spanyol sportsajtó pénteken egységesen fő témájává emelte az "utódlás" kérdését, megannyi lehetséges játékost felsorolva, aki a 32 éves holland csatárkiválóságot helyettesítheti a bajnoki címét megőrizni akaró, ám "Van Gol" kiesésével célját megvalósítani immár csak nehezen képes királyi gárdában.

A hispániai média Hernán Crespót, Diego Militót, Záratét, Huntelaart és Mario Gómezt említi olyan futballistaként, aki szóba jöhet, ám azonnali átigazolás csak némelyiküknél valószínűsíthető.

Az AS leginkább az argentin Crespo Madridba jövetelét tartja elképzelhetőnek, s a 33 esztendős csatár "Realizálásáról" ír a dél-amerikai ország nemzeti hírügynöksége, a Telam is. Crespo érkezése mellett szóló érv, hogy a játékos kifejezetten rossz viszonyban van jelenlegi csapata, az olasz Internazionale portugál vezetőedzőjével, José Mourinhóval, aki értésre adta: nem számol az argentinnal a jövőben.

A Marca, a legnépszerűbb madridi sportnapilap ugyanezt a verziót erősíti azt írván, hogy akár nyolc hónapba is telhet, mire Van Nistelrooy felépül, tehát pótlását hosszú távra kell megoldani, ebből a szempontból is jó választás lehet Crespo.

A Mundo Deportivo ugyanakkor meg abban biztos, hogy a Real az ugyancsak argentin Diego Milito mellett dönt abból a megfontolásból is, hogy Van Nistelrooy esetleg már vissza sem térhet a pályára, mert súlyos sérülése után visszavonul. Milito a Genoa csatáraként kelendőségét azzal javította fel nagyon, hogy 10 találatával vezeti az olasz bajnokság gólkirályjelöltjeinek listáját.

Nem mondott le a Real még Andrej Arsavin megszerzéséről sem. Az UEFA-kupa után idén az európai Szuperkupát is elhódító szentpétervári csapat, a Zenit, egyszersmind a nyári Európa-bajnokságon remeklő orosz nemzeti válogatott 27 esztendős sztárja régóta közszájon forgó név Madridban is, és szerződtetését meggyorsíthatja Van Nistelrooy kiesése, bár hivatalosan eddig még nem kereste meg az oroszokat a spanyol királyi klub