Vágólapra másolva!
A hétvégén, Szombathelyen sorra kerülő Pannon-kupával készül a december 2-án rajtoló Európa-bajnokságra a magyar nőikézilabda-válogatott.

Imre Vilmos szövetségi kapitány a tornát felvezető sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a három ellenfél (Ausztria, Macedónia és Horvátország) szintén résztvevője a kontinensviadalnak, ezzel együtt bízik abban, hogy sikerül itthon tartani a kupát. A riválisokkal szemben pozitív a magyar mérleg, a macedónok ellen még pontot sem vesztett a nemzeti csapat.

A hétfőtől Tatán készülő hazai együttesben kizárólag olyan játékosok szerepelnek, akik a bő Eb-keret tagjai is, ám nem mindenki játszik majd Szombathelyen. A kapuban Pálinger Katalint is láthatja az Arena Savaria közönsége: a Győr sztárja a negyedik helyet hozó pekingi olimpia után jelezte, hogy pihenőre vágyik, egyelőre nem kíván a válogatottban szerepelni, ám Imre Vilmos közbenjárására mégis vállalja a tornát és az Eb-t is.

A legjobbak közül Tóth Tímea, Ferling Bernadett és Pigniczki Krisztina maradt ki. A Hypo NÖ átlövője beteg és sérült, ám klubjában így is rendszeresen játszik, a kontinensviadalra azonban felmentést kapott a kapitánytól. Ferling várandós, míg Pigniczki jelezte: a pekingi volt az utolsó világversenye, ő nem változtatja meg elhatározását.

Bulath Anita, Sopronyi Anett és Csáki Viktória ezt megelőzően az úgynevezett B válogatottban játszott, és ott olyan teljesítményt nyújtott, hogy most felkerült a "nagyok" közé.

Érdekesség, hogy a macedóniai Eb-n a házigazda és a horvát együttes azonos csoportban szerepel, ráadásul az osztrákok is azon az ágon vannak.

Eddig hat Pannon-kupát rendezett a magyar szövetség, ebből ötször nyertek a hazaiak, egyszer pedig, 2007 augusztusában, az oroszok diadalmaskodtak.

A Pannon-kupa programja:
péntek, 1. forduló:
16.00: Macedónia - Horvátország
18.00: Magyarország - Ausztria

szombat, 2. forduló:
15.30: Horvátország - Ausztria
17.30: Magyarország - Macedónia

vasárnap, 3. forduló:
10.45: Macedónia - Ausztria
12.45: Magyarország - Horvátország

A magyar keret:
kapusok: Pálinger Katalin (Győri Audi ETO KC), Herr Orsolya (Győr), Pastrovics Melinda (DVSC-Aquaticum)
balszélsők: Vérten Orsolya (Győr), Vincze Melinda (Dunaferr)
balátlövők: Szűcs Gabriella (Oltchim Valcea), Bulath Anita (Podravka Koprivnica)
irányítók: Görbicz Anita (Győr), Szucsánszki Zita (Budapest Bank-FTC)
jobbátlövők: Tomori Zsuzsanna (Győr), Hornyák Ágnes (Győr), Sopronyi Anett (Tajtavill-Nyíradony)
jobbszélsők: Kovacsicz Mónika (Viborg), Bódi Bernadett (Randers), Csáki Viktória (DVSC)
beállósok: Szamoránsky Piroska (FTC), Szabó Valéria (DVSC), Balogh Barbara (Dunaferr)