Vágólapra másolva!
A gyengébb védelemnek köszönhetően a januári átigazolási időszakban új játékost venne a Villarreal labdarúgócsapata. A spanyol klub a hírek szerint az egykori Arsenal-csillag, jelenleg a Portsmouth-t erősítő Sol Campbellt szemelte ki.

Tíz forduló után a Villarreal volt a spanyol bajnokság egyetlen veretlen együttese, és a Sárga Tengeralattjáró a Bajnokok Ligájában is remekül áll, hiszen a Manchester Uniteddel holtversenyben vezeti csoportját, és szinte biztos, hogy bejut a legjobb 16 közé.

Mindezt azonban a gárda elsősorban a remek támadósorának köszönheti, hiszen a védelem többször is kritikán aluli teljesítményt nyújtott: a BL-ben a dán Aalborg két összecsapáson öt gólt ért el a spanyolok ellen, akik a bajnokságban az Atlético Madrid ellen is négyszer kapituláltak, de a legcsúfosabb eredmény a Polideportivo Ejido ellen a Király-kupában elszenvedett 5-0-s vereség volt.

A hátsó alakzat tengelyében az argentin Gonzalo Rodríguez és az uruguayi Diego Godín kihagyhatatlannak számít, ami részben annak is köszönhető, hogy nincs alternatívájuk: a nyáron igazolt Edmílson, Pascal Cygan és Fabricio Fuentes rendre sérüléssel bajlódik, így Manuel Pellegrini mesternek nincs sok választási lehetősége a védelem összeállításakor.

Éppen ezért a hírek szerint a klub már januárban szeretne egy rutinos középhátvédet szerződtetni, és a Villarreal állítólag a Portsmouth angol játékosát, Sol Campbellt szeretné megszerezni.

A 34 esztendős bekk szerződése az idény végeztével lejár a Pompey-nél, és ha nem hosszabbítják meg a kontraktust, akkor az angolok valószínűleg inkább az idény közben eladják őt, mint hogy júliusban ingyen legyenek kénytelenek megválni tőle. Campbell állítólag szívesen kipróbálná magát külföldön, és a Villarreal már csak azért is vonzó lehet a számára, mert két volt arsenalos klubtársa, Cygan és Robert Pires is ott futballozik.

További átigazolási hírek:
A Paris Saint-Germain kapusát, Mickael Landreau-t a Sunderland figyeli. A Juventus állítólag visszautasította a Real Madrid 42 millió eurós ajánlatát a brazil csatárért, Amauriért.

A Fiorentina brazil középpályását, Felipe Melót az Arsenallal hozták kapcsolatba.

A holland Twente szélsőjét, Eljero Eliát az Everton és a Hull City is vinné. Az Olympique Marseille a Lens elefántcsontparti csatárával, Aruna Dindane-nal erősítene.

www.infosport-focivilag.hu