Szinte stagnált a balatoni forgalom

Vágólapra másolva!
Az idei év első kilenc hónapjában több mint 1 millió ember kereste fel a Balatont, több mint 4 millió vendégéjszakát töltve le az üdülőrégióban, ami átlagosan 0,8 százalékos forgalomnövekedés az előző évhez képest - hangzott el a Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság szezonértékelő rendezvényén hétfőn Balatonfüreden.
Vágólapra másolva!

Januártól szeptember végégig a balatoni régió kereskedelmi szálláshelyeinek bevétele 18 milliárd forintra rúgott, ami 3,3 százalékkal több mint az előző év hasonló időszakában.

Miközben a Balatonnál a belföldi vendégek száma és aránya egyre nő, a külföldiek száma 1,5 százalékkal csökkent az idei szezonban. Az elmaradó német és osztrák vendégeket csak részben pótolta, hogy egyre többen érkeznek a tóhoz Hollandiából, Dániából, Oroszországból, Lengyelországból, Csehországból, Szlovákiából és Romániából. A magánszálláshelyek forgalmáról még nincsenek végleges adatok, így elképzelhető, hogy a végleges statisztika kedvezőbb képet nyújt majd a külföldi vendégforgalomról - hangzott el a rendezvényen

A balatonfüredi szezonzárón Rosta Sándor, a BRIB elnöke hirdette ki és jutalmazta meg a "Virágos Balatonért" mozgalom élenjáróit. A legvirágosabb szálláshelynek az alsópáhoki Kolping Hotel, a legvirágosabb kempingnek a Balatontourist Zrt. révfülöpi Napfény Kempingje, a legvirágosabb kikötőnek a Balatoni Hajózási Zrt. balatonfüredi kikötője, és a legvirágosabb strandnak a vonyarcvashegyi Lidó Strand bizonyult.