Videojátékot készít a National Geographic

Vágólapra másolva!
A National Geographic természettudományos tartalmait videojátékokban is elérhetővé teszi, az ezeken alapuló első játék az Apple iPhone-ra és PC-re érkezett meg, de később Nintendo és Sony konzolokon is várhatók programok. 
Vágólapra másolva!

A lapot kiadó National Geographic Society szervezet Ventures nevű leányvállalata jelentette be, hogy videojátékos divíziót hozott létre. A részleg feladata az lesz, hogy a társaság természetfilmes, fotós vagy szöveges tartalmait interaktív szórakoztatás céljára adaptálja. Az első National Geographic-játék a Herod's Lost Tomb címet viseli: a rejtett tárgyak megkeresését célzó programot a lap amerikai honlapján ki is lehet próbálni - emellett iPhone-os változatát is elkészítették.

Emellett a társaság a Namco Bandai Games amerikai részlegével, illetve a Sony PlayStationnel foglalkozó divíziójával is együttműködik, így Wii és PlayStation 3 konzolokon is várható játékainak megjelenése. Ezek egyike novemberben kerül a boltokba Nintendo DS zsebkonzolra, a National Geographic: Panda címet kapta, és a Nintendogs-hoz hasonlóan egy virtuális állatot lehet majd nevelgetni benne. Bár szoftverei részben a gyerekek okítását is szolgálják majd, a programok elsősorban játékok, nem pedig oktatóprogramoklesznek - közölte a cég. Várhatóan még az idén megjelenik majd az Africa alcímű játék, míg a Rain Forests és a Greencity játékok csak jövőre készülnek majd el.