Vágólapra másolva!
A Domino Honvéd vízilabdázói a vasárnapi LEN-kupa-mérkőzésükre és a november utolsó két napján Egerben megrendezésre kerülő Magyar Kupa négyes döntőre készülnek, de nagyon várják már december 2-át is, amikor az olasz Pro Recco együttesével játszhatnak edzőmérkőzést a Kőér utcában. Ennek az együttesnek a sorait erősíti négy magyar olimpiai bajnok, még pedig Benedek Tibor, Kásás Tamás,  Madaras Ádám, valamint újabban Märcz Tamás is.

"Kicsit hasonlít majd a Pro Recco elleni két kapuzásunk a legutóbbi Primorac Kotor elleni Euroliga-gálamérkőzésünkre, hiszen akkor is egy olyan vetélytárssal kerültünk szembe, amelyikben magyar olimpiai bajnokok - Dr. Kiss Gergely és Dr.Steinmetz Ádám - sorakoztak fel ellenünk" - nyilatkozta Szívós Márton, a Domino Honvéd játékosa. "Nagyon jó dolognak tartom, hogy a tétmérkőzések hosszú sorát megszakítva tét nélküli és mégis nagyon hasznos gyakorló meccseket játszhatunk. Ráadásul a Recco köztudottan Európa egyik legjobb klubcsapata, tőlük sokat tanulhatunk, főleg a Domino Honvéd tizenéves újoncai. Személy szerint annak pedig kifejezetten örülök, hogy Benedek Tibi egykori csapatkapitányunk hazalátogat a Kőér utcai uszodába, ahol vele együtt nagy meccseket vívtunk és sok szép közös emléket szereztünk."

A Domino Honvédra vasárnap délután három órakor tehát újabb LEN-mérkőzés vár, ezúttal már a legjobb tizenhat között. Vad Lajos együttesének az a célja, hogy - az eddig a selejtezőkben veretlen - görög Vouliagmeni elleni első mérkőzését legkevesebb négy gólnyi különbséggel nyerje meg. Ez lehet a biztosíték arra, hogy két héttel később a görögországi visszavágón a házigazda már ne kezdhessen reményteljes "üldözőversenybe".

"Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy a csapatunk a szokásosnál jóval több mérkőzésen szerepeljen és bár ez az út, a feszített tempó hullámvölgyekbe is vezethet, csak ez lehet a csapatépítés eredményes módja" - hangsúlyozta Vad Lajos, a Domino Honvéd vezetőedzője. "Az idény előtt a Nagyváraddal, később a Steaua Bukaresttel játszottunk edzőmeccset, kedden az Eger társaságában gyakoroltunk, aztán decemberben jön a Pro Recco és egy héttel később a horvát Mladost Zágráb fogadására is készülhetünk. Az év végére teljes értékű "harcos" lehet már Gergely István öccse, Mihály is, akinek a bekapcsolódása sokat lendíthet a Domino játékán."