A Google kiszínezte a Gmailt

Vágólapra másolva!
Új kinézetsablonokkal bővült a Gmail szolgáltatásainak listája. Már a magyar felhasználók is választhatnak, hogy csajos, hackeres vagy csak az alapszínektől eltérő levelezőt szeretnének használni - adta hírül a Gmail blog.
Vágólapra másolva!

A témák támogatásának megjelenésével változott a szolgáltatás alap színsémája. Az új verzió kontrasztosabb, erősebb árnyalatot kapott a leveleket körbevevő keret. A régi alap séma Klasszikus néven érhető el a témák között, akiknek nem tetszik a változás, erre a kinézetre kell visszaállnia.

A Google játékban nem ismer tréfát, az időjárást és természetet ábrázoló témák bekapcsolás előtt bekérik a felhasználó aktuális városát. Az így kapott információt a levelező testreszabására használják fel, a témák a napszaknak vagy épp az időjárásnak megfelelően fognak változni. A megfelelő kinézet kiválasztásával még azok is értesülni fognak, hogy kint esik-e az eső, vagy süt-e a nap, akiknek idejük sincs felemelni a fejüket a levelezőkliensükből.

Forrás: [origo]
Nindzsák a Gmailben

Az igazán elszánt felhasználók eddig is meg tudták változtatni a levelezőjük kinézetét, ám ehhez Firefox kiegészítéseket vagy Operás felhasználó szkripteket kellett telepíteniük. A Customize Google-höz hasonló finombeállításokat végrehajtó kiegészítőkre még mindig szüksége lehet a testre szabott alkalmazásokat kedvelőknek. A mostani frissítésbe belekerült témák egy része már a hackelős korszakban is megvolt, a nagyobb hányada viszont mostanra készült el. A felhasználók a régi idők parancssoros termináljait idéző zöld-fekete hacker dizájntól egészen a letisztult, rajzfilmes kinézetű, kellemes hangulatú külsőkig terjedő választékban tallózhatnak. Arra egyelőre nincsen lehetőség, hogy saját dizájnt tölthessenek fel a felhasználók. Külön figyelmet érdemel a nindzsás külső, ez a figura már harmadszor tűnik fel a Google szolgáltatásaiban.

Forrás: [origo]
Régivágású arcoknak ASCII-design

Először a cég hírolvasójában lehetett előhívni a Konami játékcég nyolcvanas évekből köztünk maradt kódjának (fel-fel-le-le-balra-jobbra-balra-jobbra-b-a) gyors begépelésével. Majd a Reader megosztási oldalán találkozhattunk vele választható dizájnként. A választható témákat a társaság lépcsőzetesen vezeti be a Gmail használói számára, így jelen pillanatban még nem mindenki tudja aktiválni az új sémákat, melyeket a Beállítások menüből lehet majd aktiválni.