Vágólapra másolva!
A gazdasági krízis miatt némileg átrendeződhet a nyelviskolák piaca, jelentős áremelésre és a hallgató létszám drasztikus visszaesésére azonban nem számítanak a szakértők - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A gazdasági krízis a nyelviskolák piacára is begyűrűzött, a magánszemélyek érdeklődése ugyanis jelentősen csökkent - nyilatkozta a Világgazdaságnak Hoór Krisztina. A Berlitz Nyelviskola magyarországi igazgatója hozzátette: a válság negatív hatásai abban is megmutakoznak, hogy a multinacionális vállalatok leánycégei sokkal óvatosabbak.

Akadnak új megrendelések, de az ügyfelek sokkal körültekintőbben kérik az oktatási csomagokat a nagy nyelviskoláktól. Hoór Krisztina szerint a megrendelések csökkenésére a második negyedévben lehet számítani, de drasztikus visszaeséssel nem számol.

A rendkívül éles verseny miatt egyébként nem várható jelentős áremelés a nyelviskolákban. Mindössze 2-3 százalékos drágulásra lehet számítani - fogalmazott Rozgonyi Zoltán, a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének elnöke, aki jelezte: a jövőben átrendeződhet a piac, a céltudatosabb, a karrierépítő nyelvoktatásra helyeződhet a hangsúly.