Vágólapra másolva!
Másfél éves kihagyás után visszatér a birkózószőnyegre Bárdosi Sándor. A sydneyi olimpia ezüstérmese vasárnap a csapatbajnokságon a CSABI színeiben indul a BVSC Tatai úti csarnokában. A magyar szövetségnek azonban semmiképpen sem szándékozik reklámot csinálni.

Bárdosi Sándor tavaly május 19-én Miskolcon a kötöttfogású országos bajnokság 84 kg-os súlycsoportjának döntőjében elvesztette az önuralmát, megütötte Fodor Zoltánt - aki idén Pekingben olimpiai ezüstérmes lett -, leléptették, s megelőzve a várható eltiltását, bejelentette, hogy abbahagyja a birkózást.

Az ominózus pofont szinte azonnal megbánta, s Fodorra nem is haragudott. Az indulatot az váltotta ki belőle, hogy a sportág erősen vitatott szabálya, mely szerint tulajdonképpen egy szerencsés kimenetelű korongfeldobással is meg lehet nyerni a meccset, már sokadszorra az ellenfelének kedvezett. Bárdosi kijelentette, hogy ebben a szabályrendszerben nem kíván tovább egyéni versenyeken indulni.

Tavaly novemberben két Eb-aranya után szumóban világbajnoki címet szerzett, majd sikeresen debütált a legkeményebb harcművészetnek számító MMA-ban. A birkózásról alkotott képe nem változott, és a magyar szövetségről is hasonlóképpen lesújtó véleménye van, ám úgy döntött, hogy elfogadja a Csepeli Amatőr Birkózó Iskola (CSABI) felkérését, és a hazai csapatbajnokságon szőnyegre áll.

"Ha a média megtudja, hogy újra birkózom, bizonyára kijön néhány újságíró miattam a csarnokba, de megmondom őszintén, a Magyar Birkózó Szövetségnek a legkevésbé sem szeretnék reklámot csinálni. Azok után, amilyen bánásmódban részesültem a vezetésétől... Mindent megtettek, hogy keserű szájízzel hagyjam abba a birkózást, ahol tudtak, keresztbe tettek nekem.

Ha rajtuk múlt volna, engem már régen elnyelt volna a föld, már nem is léteznék. Bizonyára az sem véletlen, hogy elkeveredtek a papírjaim, és nem tudtam kiszerződni a Bundesligába, pedig az ottani csapatbajnokságban is szívesen birkóztam volna..." - jegyezte meg szombaton délelőtt keserűen a még mindig csak 31 éves Bárdosi, akiből azért sikerült kihúzni néhány információt a visszatérésével kapcsolatban.

"Arról továbbra sincs szó, hogy egyéni versenyen indulnék, de a CSABI-nak szeretnék segíteni. Nagyon jó társaság jött össze Csepelen, hívtak, és igent mondtam. A csapatban ott lesz a korábbi válogatott Óváry Laci és Elekes Endre, és több volt honvédos versenyző is. A 96 kg-ban indulok, de ettől a határtól azért messze vagyok, 88-90 kiló között van a súlyom" - árulta el Bárdosi Sándor.

A csapatbajnokság első fordulóját november 23-án az Univer KTE és a BVSC rendezi. Kecskeméten az Univer KTE, a Dél-Zselic, a Dunaferr, az Érd, a Vasas II és az Orosházi SP, a BVSC Tatai úti csarnokában a BVSC, az Eger, a Vasas I, a Sziget SC, a Kaposvári NSE és a CSABI csapata indul.