Hajdúság: bontják a frissen átadott utat

Vágólapra másolva!
Egy héttel ezelőtt adták át ünnepélyesen a Hajdú-Bihar megyei Derecske városát Tépe községgel összekötő kerékpárutat, pénteken azonban bontani kezdte azt a kivitelező alvállalkozója, mert nem kapta meg a pénzét - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A lap szombati számában megjelent cikk szerint a csaknem 60 millió forintból kialakított kerékpárút a 47-es számú főúttal párhuzamosan halad és létkérdés a két település számára, hiszen a nagy forgalmú főúton életveszélyes biciklizni.

Az út egyik kivitelezője a szigethalomi Sziget 65 Kft. volt, e cég dolgozói bontották meg pénteken a kerékpárút aszfaltját mintegy tíz négyzetméteres szakaszon.

Szabó József ügyvezető igazgató a lapnak elmondta: egy másik kivitelező tartozik nekik csaknem 13 millió forinttal, és eddig hiába próbáltak hozzájutni a pénzhez, a társaság nem fizetett. Ha nem kapják meg jogos járandóságukat, a kerékpárút teljes aszfaltját fölszedik, bedarálják és eladják. Ez csak a végső lépés lehet, egyelőre engedelmeskednek a rendőrség azon kérésének, hogy függesszék föl a bontást - tette hozzá.