Üldözik a vevőket a benzin piacán

Vágólapra másolva!
A világgazdasági visszaesés "különleges lehetőséget" teremt a légitársaságok számára, hogy hosszú távra biztosítsák maguknak a viszonylag olcsó üzemanyagot, véli az egyik amerikai légitársaság vezetője. A benzin piacán megfordult a trend, nyáron eladókra kellett vadászni, most pedig alig lehet vevőt találni.
Vágólapra másolva!

Az üzemanyagpiacon végbement jelentő árzuhanás különleges lehetőség van arra, hogy hogy két-, hároméves, sőt, akár négyéves határidőkre is üzemanyag-szállítási megállapodásokat kössünk a mostani árakon - nyilatkozta a Virgin America légitársaság vezérigazgatója. David Cush.

A cégvezető szerint az üzemanyagot hosszú távra vásárló társaságok szerepe felértékelődött. A csökkenő kereslet miatt ugyanis jelenleg az eladók üldözik a vevőket az üzemanyagok nagybani piacán, nem pedig fordítva, mint még nyáron is, amikor a kőolaj- és az üzemanyagárak rekordokat döntöttek.

Az etanolkeverésre alkalmas normál benzin július 11-én ért el el rekordját, akkor gallononként 3,631 dolláron jegyezték. jegyezték, míg pénteken 1,06 dollárnál járt a kurzus, vagyis több mint 70 százalékkal esett az árfolyam.

Crush ugyanakkor jelezte, a mostani világgazdasági körülmények közepette módosítani kell a társaság célját: csak 2011-re várható, hogy elérik a nullszaldót vagy az első nyereséget, és nem 2010-ben, mint eredetileg tervezték.