A Citibank az olajárat is felhúzta

Vágólapra másolva!
Hétfőn Londonban és New Yorkban egyaránt emelkedett a kőolaj ára, elsősorban annak köszönhetően, hogy a Citibanknak juttatott kormányzati segítség optimista hangulatot idézett elő a tőzsdéken, s ez felfelé húzta a kőolaj árát is.
Vágólapra másolva!

Az Intercontinental Exchange (ICE) londoni IPE-jegyzésében az északi-tengeri Brent januári lejárata 4,74 dollár erősödéssel 53,93 dolláron fejezte be a napot. A New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta januári jegyzése 4,57 dollárral 54,50 dollárra emelkedett.

Mindamellett elemzők szerint az emelkedés nem lesz hosszú életű, a piac még nem érte el a mélypontot. Most a befektetők optimista hangulatban vannak a mentőcsomag miatt, később azonban visszaállnak a kereslet-kínálat meghatározta alaphelyzetre, ami a recessziós félelmek miatt további árcsökkenést jelenthet. Hozzájárult az áremelkedéshez az is, hogy gyengült a dollár és az OPEC esetleg a kitermelés további csökkentéséről dönt szombati tanácskozásán.