Vágólapra másolva!
A Detroit Pistons saját közönsége előtt 26 pontos vereséget szenvedett a Minnesota Timberwolvestól az NBA legutóbbi játéknapján. A Minnesota először nyert idegenben a szezon során, amiben elévülhetetlen érdemet szerzett a 21 pontot dobó és 14 asszisztot kiosztó Randy Foye. A Detroit hullámvölgybe került, mivel  legutóbbi négy meccséből hármat elbukott, Allen Iverson megszerzése óta 4 győzelem és 5 vereség a mérlege a michiganieknek.

Chauncey Billups éppen az Iverson-üzlet alkalmával került Denverbe, ahol máris meghatározó szerepet tölt be, amit jól mutat a Chicago ellen elért 21 pontja és 8 gólpassza. Carmelo Anthony is 21 ponttal járult hozzá a sikerhez, de a legtöbben mégis Kenyon Martin vállát lapogatták, az erőcsatár ugyanis mezőnyből 10/10-es mutatót hozott össze, összesen pedig 26 pontot tett be a közösbe.

A címvédő Boston sorozatban ötödik sikerét aratta, a Celtics 118 pontjával idénybeli legtermékenyebb meccsén van túl. Ray Allen 21, Kevin Garnett, Rajon Rondo és Tony Allen 15 pontot szerzett, így az is belefért, hogy Paul Pierce magához képest visszafogottan termelt, és megállt 11 pontnál.

A ligaelső Lakers tizenegyedszer vonulhatott le örömittasan a parkettről, a Los Angeles-iek ugyan rengeteg labdát eladtak a Sacramento ellen, de a nehéz pillanatokban Kobe Bryant csapata élére állt. Bryant mellett még hét Lakers-játékos ért el legalább tíz pontot, ugyanez a Kingsnél csak öt embernek sikerült, így a terhek jobb elosztása jelentette a legnagyobb különbséget a két együttes között

A Philadelphia először rendelkezik 50 százalékosnál jobb mérleggel a szezon során, a 76ers 89-81-re verte a Golden State-et, a nyáron megszerzett Elton Brand 23 pontjával és 12 lepattanójával vállalta magára a nyerőember szerepét.

eredmények:
Toronto Raptors - Boston Celtics 103-118
Philadelphia 76ers - Golden State Warriors 89-81
Detroit Pistons - Minnesota Timberwolves 80-106
Denver Nuggets - Chicago Bulls 114-101
Los Angeles Lakers - Sacramento Kings 118-108