Vágólapra másolva!
Bevallotta, hogy tudatosan szedett doppingszereket a 2000-es sydneyi olimpia előtt Tim Montgomery, a férfi 100 m-es síkfutás korábbi világcsúcstartója.

"A 4x100-as váltó tagjaként nyert aranyérmemet nem csak saját magamnak köszönhetem. Rendszeresen éltem tesztoszteronnal, és havonta négyszer kaptam növekedési hormont. Elnézést kérek a társaimtól" - mondta egy tévéinterjúban az olimpiai és világbajnok amerikai atléta, aki májusban csekkhamisításért és pénzmosásért 46 hónapos, majd októberben heroinforgalmazásért további ötéves börtönbüntetést kapott.

A 33 éves ex-vágtázó "mellékesen" azt is bevallotta a beszélgetésben, hogy főiskolásként - a törvényi tiltás ellenére - 98 ezer dolláros szerződést írt alá egy cipőgyártó céggel. Montgomery sosem bukott le, de miután kétéves eltiltást kapott a doppinggyárként elhíresült BALCO laboratóriummal ápolt kapcsolatai miatt, 2005-ben visszavonult, ráadásul világcsúcsát is törölték.

Edzőjét, Trevor Grahamet hasonló okokból egyéves házi őrizetre ítélték, míg volt párja, a volt sprintersztár Marion Jones hamis tanúzásért, csekkhamisításért és tiltott szerekkel való visszaélésért fél évet ült, emellett megfosztották a sydneyi olimpiai, valamint az 1999 és 2001 között szerzett világbajnoki érmeitől is.