Vágólapra másolva!
 

Az FC Barcelonánál különösen büszkék arra, hogy a játékoskeretben rengeteg a saját nevelésű futballista, akik többsége ráadásul meghatározó alak a csapaton belül.

Ebből a szempontból az egyik legfontosabb futballistának Xavi számít, aki jelenleg a csapatkapitányi posztot is betölti Carles Puyollal közösen. A középpályás sohasem játszott más egyesületben, így szinte elképzelhetetlennek tűnik, hogy máshová igazoljon, ám az olasz lapok szerint ennek mégis megvan a lehetősége, mivel a z Európa-bajnok játékos a minap visszautasította a Barca szerződéshosszabbítási ajánlatát.

Xavi jelenlegi kontraktusa 2010 nyaráig érvényes, amit a klub szeretne 2013-ig kitolni, ám pletykák szerint a játékos kevesli az új, 2013-ig szóló szerződésben kínált fizetést.

A Marca értesülései szerint a Barcelona évi hétmillió eurós alapfizetést kínált a játékosnak, aki azonban ennél kétmillióval többet szeretne keresni évente. Ez egyébként azt jelentené, hogy Lionel Messi mögött ő lenne a keret legbusásabban honorált futballistája. A tárgyalások még természetesen folynak, és a Barca számára hatalmas presztízsveszteség lenne, ha nem tudná megtartani Xavit, aki iránt a múltban olyan klubok érdeklődtek, mint a Manchester United vagy a Juventus, és ez a két klub kapva kapna az alkalmon, hogy megszerezzék a középpályást.

A Sevilla FC argentin játékosa, Federico Fazio 2014-ig meghosszabbította szerződését. Az Internazionale érdeklődik az Olympique Lyon kameruni középpályása, Jean Makoun iránt.

A Real Zaragoza brazil csatárát, Ricardo Oliveirát a Manchester Cityvel hozták kapcsolatba. A Napoli kiszemeltje az argentin válogatottban a skótok ellen bemutatkozott balhátvéd, Emiliano Papa.

A Schalke 04 szeretne szerződést hosszabbítani csatárával, Kevin Kuranyival. A Fiorentina román támadója, Adrian Mutu állítólag az AC Milanba tart.

Az Almería középhátvédjét, Carlos Garcíát a Paris Saint-Germain és a Szpartak Moszkva is vinné.

www.infosport-focivilag.hu