Vágólapra másolva!
A piaci helyzet és a raktárkészletek felhalmozódása miatt december 29-től leállítja a cserépgyártást tatai üzemében az osztrák érdekeltségű Tondach Magyarország Zrt., 54 dolgozót bocsátanak el, egyúttal az üzem területét logisztikai központtá fejlesztik - közölte a társaság vezérigazgatója.
Vágólapra másolva!

Kató Aladár elmondta, a tatai gyár energiaköltségei magasak, és a vállalat időközben Békéscsabán 10 milliárd forintos beruházással felépítette Európa egyik leghatékonyabb cserépgyártó üzemét, amely 72 főnek ad munkát és a tatai egység kapacitásának háromszorosára képes. A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy az üzem leállása 1-2 évig tarthat, azonban a Tondach nem mond le a tatai telephelyről. Az import termékek forgalmazására logisztikai bázist építenek ki 15 fővel, később pedig jelentősen fejlesztenék az üzemet. A gyár korábban is küzdött értékesítési nehézségekkel, ezért idén április elsejétől egyszer már négy hónapra leállították.

Kató Aladár elmondta, a lakásépítések és felújítások piacán tapasztalható visszaesés miatt a Tondach Magyarország Zrt. bevételeink egyre nagyobb részét exportból kell biztosítani, melyben Ukrajna, Bulgária és Románia játszik szerepe. A Tondach Magyarország Cserép- és Téglagyártó Zrt. az ország egyik piacvezető építőanyag-ipari cége. Négy termelő üzemmel rendelkezik, 540 főnek ad munkát. Éves nettó árbevétele meghaladja a 12 milliárd forintot.