A hétvégén nyílik a <19 Szabadfogású Számítógép kiállítás

Vágólapra másolva!
Szombaton nyílik a 19 évesnél fiatalabbak számára szervezett Szabadfogású Számítógép verseny pályaműveinek kiállítása a Művészetek Palotájában, ahol a hasonló külföldi rendezvények díjazottai is bemutatkoznak.
Vágólapra másolva!

A C3 Kulturális és Kommunikációs Központ idén hatodik alkalommal szervezte meg a <19 Szabadfogású Számítógép versenyt, amelyre idén is több száz számítógéppel készített pályaművet küldtek be a 19 év alatti fiatalok. Lehetett nyerni videóval, weblappal, grafikával, programmal és játékkal is, érkezett számítógéppel vezérelt autó, intelligens kerékpárosruha, internetes könyvkereső és még sok minden más.

A december 6-án, szombaton a Művészetek Palotájában nyíló kiállítás olyan, a 19 év alatti korosztály által készített pályamunkákat mutat be és népszerűsít, amelyek elkészítése során a fiatal alkotók nemcsak a formális számítástechnikai ismereteikre építettek, hanem tudásukat innovatív módon használták fel, alkotásaik újszerű, újító, kreatív gondolkodásról, látásmódról, megfontolásokról tanúskodnak. A díjnyertes pályaművek ötletesen berendezett térben, hordozható számítógépeken kerülnek bemutatásra vagy - például az animációk - kivetítésre, illetve a játékok, weboldalak interaktív módon ki is próbálhatók, tesztelhetők.

A 17 díjnyertes pályamunka mellett külföldi társrendezvények díjazott alkotásai is megtekinthetőek, így a látogatók össze tudják mérni a hazai, illetve az európai műveket, amely által teljesebb kép alakulhat ki a fiatalokban rejlő lehetőségekről, tehetségről. Idén az osztrák Ars Electronica U19 eseménye, a német Medienkulturzentrum MB21 fesztiválja és a svájci bugnplay.ch rendezvénye mutatkozik be a kiállítás keretében.

A tárlat 2008. december 6-14. között tekinthető meg a Művészetek Palotájában, a Ludwig Múzeumban. (Cím: 1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.)