Fergeteges félnótások klubja

Vágólapra másolva!
A Coen testvérek bármikor megszerzik George Clooney-t, Brad Pittet, Catherine Zeta-Jonest vagy éppen Tom Hankst egy filmjükhöz, de sosem lettek hűtlenek háziszínészeikhez és éjfekete filmjeik legapróbb epizódszerepeiben is zseniális figurákat foglalkoztatnak. Összegyűjtöttünk egy tucat jellegzetes Coen-arcot.
Vágólapra másolva!

Három parádés együttműködés (Ó testvér, merre visz az utad?, Kegyetlen bánásmód, Égető bizonyíték) után már nyugodtan sorolhatjuk George Clooney-t is a Coen-veteránok sorába. Illusztris társaság ez, hiszen Frances McDormand, John Turturro, John Goodman és Billy Bob Thornton is beletartoznak. A fivérek egyébként több olyan sztárt is jutalomjátékkal ajándékoztak meg, akikkel csak egyszer dolgoztak együtt: Nicolas Cage (Arizonai ördögfióka), Gabriel Byrne (A halál keresztútján), Jeff Bridges (A Nagy Lebowski), William H. Macy (Fargo), Catherine Zeta-Jones (Kegyetlen bánásmód), Julianne Moore (A Nagy Lebowski), Paul Newman (A nagy ugrás), Albert Finney (A halál keresztútján), Woody Harrelson (Nem vénnek való vidék), Tim Robbins (A nagy ugrás), Javier Bardem (Nem vénnek való vidék), valamint legutóbb Brad Pitt és John Malkovich (Égető bizonyíték).


Eddig csak két szereplőjük nyert Oscart (Frances McDormand - Fargo, Javier Bardem - Nem vénnek való vidék) és további kettő jutott jelölésig (Michael Lerner - Hollywoodi lidércnyomás, William H. Macy - Fargo), de legalább tíszer ennyi az olyan feledhetetlen karaktereik száma, akik ha csak percekig is, de ráhozták a nézőkre a frászt, a röhögőgörcsöt, vagy leginkább mindkettőt. A Coen-életmű azon jellegzetes arcait tekintjük tehát át, akik nem nagy sztárok, de egy vagy több Coen-filmmel is sikerült maradandó benyomást hagyniuk a nézőkben. Képgalériánkban felidézzük a Fargo agyalágyult bérgyilkosait, a Hollywoodi lidércnyomás elképesztő filmproducerét, az Égető bizonyíték balek konditerem-tulaját és A halál keresztútján hátborzongató gengszerét.