Uniós szinten segítené a kisvállkozókat az EP

Vágólapra másolva!
Szeretné elérni az Európai Parlament, hogy az Európai Unió tagországai kötelező érvénnyel hajtsák végre minél több elemét annak a jogszabálynak, amelyet a kis- és közepes vállalkozások működéséről a héten fogadott el a szakminiszterek tanácsa - derült ki azon a sajtótájékoztatón, amelyet a témáért felelős EP-képviselők, köztük Herczog Edit (MSZP) jelentéstevő, tartottak szerdán Brüsszelben.
Vágólapra másolva!

A tagállamok versenyképességi miniszterei hétfőn fogadták el a jogszabályt, amely egyebek között az adminisztratív terhek csökkentésével, a pénzforrások könnyebb elérhetőségével, az állami beszerzési piacok könnyebb elérésével segítené az uniós gazdaság egyik legfontosabb mozgatórugójának számító ágazatot. Mint Hervé Novelli francia gazdasági államtitkár szerdán emlékeztetett rá, a miniszterek egy akciótervet is elfogadtak a jogszabályhoz kapcsolódóan - ez egyebek között a pénzügyi válság hatásait igyekszik figyelembe venni.

Herczog Edit a sajtónak elmondta, hogy a jogszabályban és az akciótervben felsorolt prioritások és intézkedések nagy része tagállami hatáskör, a tagországoknak ezért kell külön kötelezniük magukat arra, hogy ezeket beépítik saját törvényeikbe.