Obamás dísz is van Bushék karácsonyfáján

Vágólapra másolva!
Egy Barack Obamát ábrázoló dísz is lóg a Fehér Ház karácsonyfáján - derül ki egy interjúból, amelyet a first lady, Laura Bush adott a CNN-nek. Obama keményen bírálta Busht a kampányban, a választás óta azonban már visszafogottabban beszél róla.
Vágólapra másolva!

A Fehér Ház karácsonyfáját idén az amerikai zászlót idéző piros, fehér és kék színekbe öltöztették, amihez az ötletet Laura Bush szerint a lakosságtól érkezett levelek adták. "Azt gondoltuk, hogy ez a díszítés tökéletes egy választási évben és a mi utolsó évünkben. Ez egy nagyon hazafias téma" - mondta a first lady.

Laura Bush a CNN-nek nyilatkozott a fa mellett állva, és amikor a stúdióból kérdező műsorvezető megjegyezte, hogy az egyik dísz Barack Obamát ábrázolja, akkor hátrafordult, és megerősítette, a leendő elnök valóban megjelenik a fán.

Hozzátette, van egy dísz, amely John F. Kennedy korábbi elnököt ábrázolja. A kamera nem közelített rá a fára, így azt nem lehetett látni, pontosan miként is jelenik meg Obama a díszen.

Laura Bush és férje már néhány nappal a november 4-i választás után vendégül látta a Fehér Házban Barack Obamát és feleségét. Obama ugyan a kampányban keményen bírálta George Bush elnök tevékenységét, de megválasztása óta sokkal visszafogottabban nyilatkozik róla. Felesége, Michelle Obama pedig egyenesen áradozott arról, mennyire kedves és barátságos volt vele a first lady.

Barack Obama január 20-án foglalja el az elnöki hivatalt. Addig kormányának összeállításával van elfoglalva, illetve azzal, hogy felkészüljön nagyszabású ígéreteinek - amelyek közül a legfontosabb a súlyos problémákkal küszködő gazdaság rendbetétele - végrehajtására.