Vágólapra másolva!
Az AC Milan vezetése abban reménykedik, hogy David Beckham "szerelembe esik" az olasz futballcsapattal, és három hónapnál is tovább játszik majd náluk.

Ezt Adrianio Galliani, az itáliai klub alelnöke nyilatkozta szűk két héttel a Real Madrid volt, s a Los Angeles Galaxy jelenlegi sztárjának várható megérkezése előtt.

"Hadd reménykedjünk benne, hogy beleszerelmesedik az AC Milanba, bár az a szerződéstervezet, amit láttam, és amit Beckhammel és amerikai klubjával kellene aláírnunk, egyenesen borzalmas..." - mondta Galliani a Sky televíziónak.

A 33 éves angol focista azért akar a Milanhoz szegődni az Egyesült Államok bajnokságának zárultával, hogy játékban, s így megfelelő formában maradjon, mert különben nem fog tudni bekerülni az olasz szövetségi kapitány, Fabio Capello vezette angol válogatott keretébe.

A Milan vezetőedzője, Carlo Ancelotti korábban kijelentette, a maga részéről szeretné, ha Beckham az ő csapatához szerződne ideiglenesen. A kontraktus időtartamáról azonban vita van. A Galaxy elvárásának megfelelően a középpályás azt közölte, tavasszal tér vissza az Egyesült Államokba, hogy ott legyen az amerikai profi futballbajnokság, a Major League Soccer 2009-es idényének nyitányán.

Ami biztosabbnak tűnik: a világszerte körülrajongott labdarúgó karácsony előtt érkezik Milánóba. "December 20-ra várjuk, átesik a kötelező orvosi vizsgálatokon, s jelen lesz a 21-i, Milan-Udinese bajnokin" - nyilatkozta Galliani a hétfői La Gazzetta dello Sportnak. "Ezt követően kap egy hét szabadságot az ünnepekre, majd bekapcsolódik a munkába: a start Dubajban lesz, a Milan téli edzőtáborozásán. Azt azonban nem tudom, meddig marad velünk. Pillanatnyilag úgy fest, hogy csupán két és fél, esetleg három hónapig."